Iivo Niskanen räväytti toiseksi maailmancupin 15 kilometrillä Tshekissä, Hyvärinen kuudes - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ihmiset & kulttuuri

Iivo Niskanen räväytti toiseksi maailmancupin 15 kilometrillä Tshekissä, Hyvärinen kuudes

Krista Pärmäkoski sijoittui seitsemänneksi maailmancupin kilpailussa.
Iivo Niskanen jäi voittajasta 24,3 sekuntia. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

Suomen Iivo Niskanen on hiihtänyt toiseksi maailmancupin 15 kilometrin kilpailussa Tshekin Nove Mestossa. Venäjän Aleksandr Bolshunov voitti vapaan hiihtotavan kilpailun, ja Norjan Sjur Röthe oli kolmas. Niskanen jäi voittajasta 24,3 sekuntia.

Lumisateessa käydyssä kilpailussa Perttu Hyvärinen täydensi hyvää suomalaismenestystä ja hiihti kuudenneksi. Hyväriselle se on uran paras sijoitus maailmancupissa. Hän jäi kärjestä 1.01,0 minuuttia. Niskaselle toinen sija on paras vapaalla hiihtotavalla maailmancupissa. Muista suomalaisista Ristomatti Hakola oli 18. ja Markus Vuorela 53.

Huomenna miehet hiihtävät 15 kilometriä perinteisellä. Kilpailuun lähdetään takaa-ajolla.

Suomen naisten maastohiihtomaajoukkueen ykköstykki Krista Pärmäkoski sijoittui seitsemänneksi maailmancupin kilpailussa Nove Mestossa. Kymmenen kilometriä vapaalla kulki mukavaa vauhtia, vaikka lumisade aiheutti tuskaa urheilijoille, jotka pääsivät liikkeelle joukon loppupäässä.

"Ehkä latu hidastui toisella ringillä. Uusi lumi jäi pintaan", Pärmäkoski tuumi Ylen televisiohaastattelussa.

Norjan Therese Johaug päihitti toiseksi tulleen Venäjän Natalia Neprjajevan 32,7 sekunnilla. Norjan Heidi Weng oli kolmas. Huomenna hiihdetään kymmenen kilometriä perinteisellä. Siihen kilpailuun lähdetään lauantain tulosten pohjalta takaa-ajona.

Pärmäkoski lähtee matkaa tasaisessa nipussa, kun Yhdysvaltojen Jessica Diggins, Norjan Ragnhild Haga, Norjan Ingvild Flugstad Östberg ja Pärmäkoski ovat sijoilla 4–7 kahden ja puolen sekunnin sisällä. Pärmäkoskella on matkaa Johaugiin 51 sekuntia.

"Olisin halunnut vähän paremman sijoituksen, mutta kolmanteen sijaan on se kymmenisen sekuntia. Kaikki on mahdollista", Pärmäkoski suunnitteli.

"Rata on nopea, vähän kuin Rukalla. Siinä työnnetään paljon tasuria. Kunto on sellainen, että en ole huolissani", Pärmäkoski kertasi kuulumisiaan.

Kerttu Niskanen sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena 11:nneksi ja Anne Kyllönen 18:nneksi. Kokenut kaksikko päätyi kauden aiempien tulosten tasolleen. Niskanen jäi kärjestä 1.11,5 ja Kyllönen 1.35,8.

"Tälle talvelle perussija vapaan kympille. Tourin jälkeen oli pikkutauko enkä oikein tiennyt, mitä on luvassa", Niskanen naureskeli.

"Oli sellainen fiilis, että pystyy takomaan eikä ole kovia happoja", Niskanen tuumi.

Pärmäkosken ja Niskasen lisäksi myös Kyllönen pääsi suomalaisista maailmancupin pisteiden makuun.

"Pieni notkahdus tuli toisella vitosella. Sijoitukseen 20 parhaan joukossa pitää olla tyytyväinen. Huomiselle odotan ehjää kymmenen kilometrin perinteisen kilpailua", Kyllönen sanoi.

Maajoukkueen nuoremmista urheilijoista Vilma Nissinen oli 40. ja Johanna Matintalo 44.

Lue lisää

Suur-Hollola 2020: Arpaa ei tarvita - Lewis Ale ei ole tulossa

Päivän ravit: kotimaassa monenlaista mielenkiintoa

Onpa ollut surkea talvi – jopa puolen kilometrin latu on nähtävyys

Lahdessa yritetään pelastaa Finlandia-hiihto kaikin keinoin – suurin osa etelän kisoista on peruttu lumipulan takia