Norjan Johaug tuplasi etumatkansa ja juhli voittoa naisten maailmancupissa – Pärmäkoski puristi viidenneksi - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Norjan Johaug tuplasi etumatkansa ja juhli voittoa naisten maailmancupissa – Pärmäkoski puristi viidenneksi

Krista Pärmäkosken jälkeen seuraavaksi parhaat suomalaiset olivat Kerttu Niskanen ja Anne Kyllönen.
Norjan Therese Johaug jätti muut selvästi taakseen takaa-ajokilpailussa maastohiihdon naisten maailmancupissa Tshekin Nove Mestossa. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

Norjan Therese Johaug jatkoi ylivoimaansa maastohiihdon naisten maailmancupissa, kun hän voitti Tshekin Nove Mestossa käydyn takaa-ajokilpailun. Hän lähti kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan taipaleelle 32,7 sekunnin etumatkalta ennen Venäjän Natalia Neprjajevaa ja pudotti venäläisen lopputuloksissa yli minuutin päähän.

"Olen todella iloinen, ja kunto on erittäin hyvä tällä hetkellä", Johaug kertoi kenttähaastattelussa.

Reilusti tasatyöntöosuuksia sisältäneellä radalla Johaug piti yllä kovaa matkavauhtia. Kärkikaksikon takana kilpailu oli kovaa, kun Norjan Heidi Weng yritti puolustaa lauantain kolmatta sijaansa. Sijoilta 4–7 lähtenyt takaa-ajojoukko Yhdysvaltojen Jessica Diggins, Norjan Ragnhild Haga, Norjan Ingvild Flugstad Östberg ja Suomen Krista Pärmäkoski lähtivät tavoittamaan Wengiä.

Tasainen nippu pysyi hetken kasassa, mutta lopulta vain Östberg pääsi Wengin kantaan ja pudotti maannaisensa neljänneksi maaliviivalla. Pärmäkoski puristi viidenneksi.

"Lähdimme tosi kovaa liikkeelle. Jos olisin pysynyt Östbergin perässä, niin olisi ollut sauma (palkintokorokkeelle), mutta toiselle kierrokselle lähdettäessä piti antaa helppoa", Pärmäkoski kertoi Ylen televisiohaastattelussa.

Pärmäkosken jälkeen seuraavaksi parhaat suomalaiset olivat Kerttu Niskanen ja Anne Kyllönen. Niskanen sivakoi hyvän vajaan puolituntisen ja nousi 11. sijalta seitsemänneksi. Kyllönen nousi kolme sijaa 15:nneksi. Vilma Nissinen oli 30:s ja Johanna Matintalo 35:s.

Lue lisää

Onpa ollut surkea talvi – jopa puolen kilometrin latu on nähtävyys

Lahdessa yritetään pelastaa Finlandia-hiihto kaikin keinoin – suurin osa etelän kisoista on peruttu lumipulan takia

Iivo Niskanen hiihti viidenneksi, Perttu Hyvärinen seitsemänneksi

Iivo Niskanen räväytti toiseksi maailmancupin 15 kilometrillä Tshekissä, Hyvärinen kuudes