Mauri Kunnas täyttää 70 vuotta – menestyneintä lastenkirjaa on myyty maailmalla 1,5 miljoonaa kappaletta - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Mauri Kunnas täyttää 70 vuotta – menestyneintä lastenkirjaa on myyty maailmalla 1,5 miljoonaa kappaletta

Kunnaksen ensimmäinen lasten kuvakirja, Suomalainen tonttukirja, ilmestyi vuonna 1979.
Katja Lösönen 2009
Mauri Kunnaksen tunnetuin hahmo on Herra Hakkarainen. Kunnaksen käsikirjoittama lastenelokuva Joulupukki ja noitarumpu valmistui 1996.

Suomalaisten rakastama lastenkirjailija Mauri Kunnas täyttää 70 vuotta ensi tiistaina 11. helmikuuta. Kunnas syntyi ja kasvoi Vammalassa. Vuonna 1975 hän valmistui graafikoksi Taideteollisesta korkeakoulusta.

Kunnaksen ensimmäinen lasten kuvakirja, Suomalainen tonttukirja, ilmestyi vuonna 1979. Siitä alkoi hänen poikkeuksellisen menestyksekäs uransa. Kunnaksen kirjoja on käännetty 37 kielelle ja julkaistu 36 maassa.

Kaikkein menestynein Kunnaksen kirja on Joulupukki. Sitä on myyty maailmalla 1,5 miljoonaa kappaletta. Hän sai Aalto-yliopiston kunniatohtorin arvon 2013.

Kunnas tunnetaan myös anarkistisista sarjakuvistaan, joita ovat muun muassa Nyrok City ja Piitles. Vuonna 1981 Kunnas sai Suomen sarjakuvaseuran Puupäähatun Nyrok Citystä.

Mauri Kunnaksen tunnetuin hahmo on Herra Hakkarainen. Kunnaksen käsikirjoittama lastenelokuva Joulupukki ja noitarumpu valmistui 1996.

Lue lisää

Maailman pisin suora tie koettelee jaksamista – kahden tunnin matkalla maisemat eivät juuri vaihdu

Tiedätkö, miksi palmusunnuntaita juhlitaan?

Espanjantauti tappoi erityisesti nuoria ja hyväkuntoisia aikuisia

Sairaalapappien virkoja on vähennetty, mutta moni kaipaa edelleen tukea elämän suurissa muutostilanteissa