Ihmiset & kulttuuri

Lemmikkitarvikkeita myyvä Musti ylimerkittiin matkalla pörssiin

Sijoittajia kiinnosti yhtiö, jolla on 1 100 työntekijää, 277 liikettä. 247 miljoonan euron liikevaihto ja yli miljoona kanta-asiakasta.
Eija Mansikkamäki
Musti ja Mirri myy tarvikkeita erilaisten lemmikkien ja niiden omistajien tarpeisiin.

Lemmikkieläinbisnes kiinnostaa sijoittajia, sillä lemmikkitarvikkeita myyvän Musti Group Oyj:n listautumisanti ylimerkittiin moninkertaisesti.

Lopulliseksi merkintähinnaksi instituutio- ja yleisöannissa ilmoitettiin keskiviikkona 8,75 euroa osakkeelta. Henkilöstöannissa osakkeita sai merkitä 10 prosentin alennuksella eli 7,88 eurolla.

Yhtiön markkina-arvoksi muodostuu annin jälkeen 293 miljoonaa euroa. Kaupankäynti yhtiön osakkeilla alkanee Nasdaq Helsingin prelistalla torstaina ja päälistalla ensi maanantaina.

Yhtiö saa annista lisäosakeoptioineen noin 45 miljoonan euron bruttovarat ja myyjät noin 137 miljoonan euron bruttovarat. Osakkeenomistajia on annin jälkeen yli 4 000.

Musti on Pohjoismaiden johtava lemmikkieläintarvikeyhtiö. Konsernin liikevaihto oli 247 miljoonaa euroa tilikaudella 2019. Sillä oli 1 100 työntekijää, yli miljoona kanta-asiakasta ja 277 liikettä.

Lue lisää