Ystävänpäivää voi juhlistaa suuntaamalla tieteellisen katseen kohti oluttuoppia - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Ystävänpäivää voi juhlistaa suuntaamalla tieteellisen katseen kohti oluttuoppia

Tiedekeskus Heurekassa järjestetään tänään perjantaina Bisseä ja tiedettä -tapahtuma.
Maija Partanen
Vantaalla sijaitsevassa tiedekeskuksessa pääsee muun muassa maistelemaan pienpanimoiden oluita.

Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla vietetään perjantaina ystävänpäivää huurteisen äärellä. Bisseä ja tiedettä -tapahtumassa olut tulee tutuksi monilla eri tavoilla. Tapahtuma sopii sekä vasta-alkajille että jo pidemmän aikaa oluisiin tutustuneille.

Oluen raaka-aineista ja juoman panemisesta tulevat kertomaan tutkija Juha-Matti Pihlava Luonnonvarakeskuksesta, tutkija Jarkko Nikulin VTT:n Panimolaboratoriosta ja olutmestari Juha Sinisalo Brewniversestä.

Lisäksi tiedekeskuksessa voi muun muassa osallistua tietovisailuun, tutkia oluen raaka-aineita mikroskoopin läpi sekä valmistaa heurekamaisen tuopinalusen.

Olutvalikoimasta vastaavat Heurekan Tiederavintolan lisäksi lukuisat pienpanimot.

Olutpainotteisten pisteiden lisäksi myös Heurekan muut näyttelyt ovat auki tapahtuman ajan.

Tapahtuma järjestetään perjantaina 14.2. kello 19–24 ja se on suunnattu aikuisille. Heurekan lippukauppa myy tapahtumaan 15 euron hintaisia lippuja.

Lue lisää

Suomen suurin terassi keräsi yli 20 000 kävijää Helsingissä – Nyt pienpanimoijen terassi jatkaa kiertuettaan muihin kaupunkeihin

Maistuisiko olut puupohjaisesta pullosta? Carlsberg on etsinyt vuosia vaihtoehtoa lasille ja alumiinille – nyt kehitystyö on pääsemässä vihdoin testaukseen

Mikko Kärnä haluaa poistaa alle 5,5 -prosenttisilta oluilta alkoholiveron: "Suomen ensimmäiset panimot perustettiin aikanaan juoppouden poistamiseksi"

Golden Malt tuo viljelyyn gluteenittoman ohran – tuotevalikoimaan erikoismaltaiden rinnalle idätetyt jyvät