Ihmiset & kulttuuri

Artikkelit nöyryyttävästä koulutustilaisuudesta, hoivakotien ongelmista ja kontrolloivasta teatterinjohtajasta kilpailevat Suuresta Journalistipalkinnosta

Vuoden jutun lisäksi kilpailuun kuuluvat kategoriat Vuoden journalistinen teko, Vuoden journalisti sekä uutena Vuoden journalistinen pomo.
Robert Örthén
Suuri Journalistipalkinto -kilpailussa on yhteensä neljä kategoriaa, joista jokaiseen on asetettu kolme ehdokasta.

Suuren Journalistipalkinnon ehdokkaat julkaistiin tänään Helsingissä. Palkinto on Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus.

Vuoden juttu -kategoriassa ovat ehdokkaana Ilta-Sanomien ja Taloussanomien Elina Rannan artikkeli Instrumentariumin nöyryyttävästä koulutustilaisuudesta. Uutinen toi esille työkulttuurin nurjaa puolta. Toinen ehdokas on Riku Roslundin ja Jaakko Mäntymaan Ylelle tekemä juttusarja vanhusten hoivakotien ongelmista. Juttukokonaisuus sai hoivayritykset muuttamaan toimintatapojaan ja aihe nousi myös keskeiseksi teemaksi kevään eduskuntavaaleissa. Kolmas ehdokas on Paavo Teittisen ja Katri Kallionpään Helsingin Sanomissa julkaisema kuvaus teatterinjohtaja Veijo Baltzarista, joka käytti asemaansa törkeällä tavalla väärin.

Vuoden journalistinen teko -kilpailussa ehdokkaana ovat Vastalaake.fi-sivusto, Apu Juniori -lehti sekä TS Kirja -klubi. Vastalaake.fi-sivusto julkaisee tieteellisiin tutkimuksiin perustuvia, mutta helppotajuisia artikkeleita terveydestä. Apu Junior puolestaan edistää alakouluikäisten kriittistä ajattelua ja TS Kirja -klubi luo paikallista yhteisöllisyyttä kirjojen ympärille.

Vuoden journalisti -kategoriassa ehdolla ovat Ylen Antti Kuronen, Imagen Sonja Saarikoski ja Helsingin Sanomien Paavo Teittinen.

Tällä kertaa Vuoden kirja -palkinnon sijaan jaetaan tunnustus Vuoden journalistiselle pomolle. Ehdokkaina ovat Aamulehden uutispäällikkö Riina Nevalainen, Lännen Median uutispäällikkö Jussi Orell sekä Uutissuomalaisen uutispäällikkö Matti Pietiläinen.

Suuri Journalistipalkinto on jaettu vuodesta 2001 lähtien. Voittajat palkitaan keskiviikkona 11. maaliskuuta suorassa tv-lähetyksessä. Palkinnon jakavat ja rahoittavat Päätoimittajien yhdistyksen kumppaneina suomalaiset mediayhtiöt Alma Media, Sanoma, Yle, MTV, Keskisuomalainen, Otavamedia, A-lehdet, Kaleva, TS-Yhtymä ja KSF Media.

MT:n jättinumero ilmestyy 30.10.
Lue lisää

Selvitys: Jessikka Aron palkinto peruttiin Trumpia kritisoivien tviittien takia

Tv-uutisista tuttu Leena Reikko jätti Lähi-idän taakseen ja kotiutui mummolaansa Nakkilaan – "Reissaaminen on nähty ja koettu"

Jäikö sanomalehti syrjään kesällä? – Nämä kahdeksan MT:n helmeä sinun kannattaa ainakin lukea

Kysymys, joka jokaisen toimittajan pitäisi kysyä ainakin välillä