Kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkälle myönnettiin Kulttuurikuokka - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkälle myönnettiin Kulttuurikuokka

Äkkijyrkkä on toiminut vahvasti suomalaisen alkuperäiskarjan puolestapuhujana.
Markku Vuorikari
Kulttuurikuokka ojennettiin tänä vuonna elämäntyöstä kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkälle. Hän on nostanut esiin monella tavalla maaseudun elämää.

Kulttuurikuokka ojennettiin tänä vuonna elämäntyöstä kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkälle. Hän on nostanut esiin monella tavalla maaseudun elämää.

Monet Äkkijyrkän veistokset sekä maalaukset ovat lehmäaiheisia. Kuvanveistäjä on toiminut vahvasti myös suomalaisen alkuperäiskarjan puolestapuhujana.

Suomen maatalousmuseo Sarka luovuttaa vuosittain ystävänpäivänä Kulttuurikuokan. Palkinto annetaan kulttuuria, historiaa, maaseudun elämää tai maataloutta ansiokkaasti yhdistelevälle ja positiivisesti esiin tuovalle henkilölle tai taholle, tai tunnukseksi maatalouskulttuurin hyväksi tehdyistä toimenpiteistä tai työstä.

Miina Äkkijyrkkä on tehnyt yhteistyötä myös Suomen maatalousmuseo Saran kanssa. Äkkijyrkän vuonna 2000 valmistunut suuri veistos, Holy Calf (Pyhä vasikka), on ollut vuokralla Sarka-museon pihalla vuodesta 2018 lähtien.

Kulttuurikuokkia on aikaisempina vuosina myönnetty esimerkiksi seuraaville tahoille: Maaseudun Tulevaisuus -lehden Kantri-liite, Maajussille morsian -ohjelma, Lauri Tähkä ja Elonkerjuu -yhtye ja Mauri Kunnas.

Lue lisää

"Sonnipatsas oli paras näyttelypalkinto ikinä" – Luston asemasta sukeutui taidekeidas

”Eläin jalostettu tekemään”

Kordelinin säätiö palkitsi Sollamon ja Äkkijyrkän

Kuvanveistäjäksi syntynyt