Ihmiset & kulttuuri

Helsinkiläisyhtye julkaisee uuden levyn Somerolla – matkustavat paikalle fanibussilla

Ihmiset & kulttuuri 12.02.2017

Tiisu-yhtyeen uuden albumin sielunmaisema ruumiillistuu Somerolla.


Fanny Carolina Photography
Tiisun uusi Tänne ei jää kukaan -levy julkaistaan maaliskuussa Somerolla.

Innokkaimmat fanit ovat tottuneet matkustamaan idoleidensa levynjulkaisukeikoille kauempaakin. Harvinaisempaa on se, että yhtye itse nousee bussiin faniensa kanssa ja reissaa pääkaupunkiseudulta noin puolitoista tuntia keikkapaikalle.

Maaliskuun 17. päivänä toisen levynsä julkaiseva Tiisu päätti tehdä näin. Bändin uutta levyä juhlistetaan Someron Monitoimihallilla ikärajattomassa konsertissa.

"Keikalle järjestetään myös bussikyyditys Helsingistä. Mukana matkustaa bändin jäseniä ja luvassa ohjelmaa", kerrotaan yhtyeen Facebook-sivuilla perjantaina julkaistussa tiedotteessa.

Tiisun laulaja ja kitaristi Henrik Illikainen on viettänyt lapsuutensa ja nuoruutensa Somerolla, mutta asuu nykyään Helsingissä. Tänne ei jää kukaan -nimisen levyn kappaleet kertovat elämässään jumissa olevista ihmisistä, jotka tahtovat päästä pois, vaikka toisaalta haluaisivat jäädä.

"Moni levyn laulu ammentaakin aihionsa sieltä [Somerolta]. Tästä syystä haluamme pitää levynjulkkarikeikan Somerolla. Siellä ruumiillistuu levyn sielunmaisema", Illikaine tiivistää Facebook-päivityksessään.

Tiisu julkaisi Elämän koulu -esikoisalbuminsa elokuussa 2015. Bändin tunnetuimpia kappaleita ovat esimerkiksi Tänään sä musta hullaannut ja Suomalaisen suurin riesa on sisu. Viime vuoden Emma-gaalassa Tiisu oli ehdolla Vuoden tulokkaaksi.

Someron levynjulkaisutilaisuudesta kertoi ensimmäisenä Paikallislehti Somero.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT