Ihmiset & kulttuuri

Kansallisbaletin kesäkiertue saapuu jälleen viiteen kaupunkiin

Ihmiset & kulttuuri 19.03.2017

Ilmaiset ulkoilmaesitykset ovat keränneet vuosittain jopa tuhatpäisiä yleisöjä.


Mirka Kleemola / Kansallisbaletti
Aiempina vuosina Kansallisbaletin kesäkiertueella on ihasteltu katkelmia esimerkiksi Muumipeikko ja pyrstötähti -baletista. Kuvassa pyrstötähteä ja Muumipeikkoa esittävät Eun-Ji Ha ja Florian Modan.

Kansallisbaletin kesäkiertue suuntaa tänä kesänä viiteen kaupunkiin eri puolella Suomea. Uusina kaupunkeina mukana kiertueella ovat Kotka ja Lappeenranta.

Kansallisbaletti on viime vuosikymmenten aikana vieraillut Kotkassa vain kerran pienimuotoisesti, vaikka se on Kaakkois-Suomen suurimpia keskuksia. Lappeenranta puolestaan lunasti paikkansa kiertueaikataulusta, sillä se tunnetaan tanssikaupunkina ja Kansallisbaltti kylässä -tapahtuma sai siellä viime kesänä lämpimän vastaanoton. Kesäkiertue ei ole aiemmin 2000-luvulla vieraillut Lappeenrannassa.

Kiertue alkaa 7. kesäkuuta Jyväskylän Lounaispuistosta, seuraavana päivänä noin kaksikymmenhenkinen tanssijaryhmä nähdään Tampereen Keskustorilla. Sunnuntaina 11. kesäkuuta on vuorossa Kotkan Kalasatama ja maanantaina 12. kesäkuuta Lappeenrannan matkustajasatama. Kiertueen viimeinen esitys on 13.6. Kuopiossa, missä se aloittaa Kuopio tanssii ja soi -festivaalin.

Kansallisbaletin kesäkiertue esittelee makupaloja klassisen baletin suosikkiteoksista sekä nykytanssinumeroita. Ilmaiset esitykset ovat keränneet ulkoilmalavojen ääreen niin paljon yleisöä, että istumapaikkoja ei riitä kaikille. Jyväskylässä yleisöä on vuosittain jopa 3 000 henkeä, seisomapaikatkin lavan läheisyydessä on perinteisesti varattu jo hyvissä ajoin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit