Ihmiset & kulttuuri

Kantrifestareista tuli yksi Peltolan tilan tuotantosuunnista

Raikku rokkaa ja rakastaa -festivaali ei ollut mainostanut itseään missään virallisessa kanavassa. Facebookissa tieto kuitenkin levisi.
Rami Marjamäki
Pienen ystäväjoukon musiikki-illasta on kasvanut kymmenessä vuodessa oikeaksi rockfestivaaliksi. Riku-Sippo Uotila odottaa jännityksellä millainen tämän vuoden tapahtumasta elokuussa muodostuu.

Kangasalan Raikun kylällä kuullaan taas elokuun puolivälissä letkeää countryrockia.

”Nykyään voi sanoa, että yksi tilan tuotantosuunnista on countryrock-festivaali”, pohtii Raikku rokkaa ja rakastaa -festivaalin isä ja peltolan tilan isäntä Riku-Sippo Uotila.

Musiikki on miehen rakkain harrastus. Neljän kaveruksen vuonna 1997 perustama bändi Still on kasvanut aikojen saatossa yhdellä jäsenellä ja ehtinyt levyttää oikean levyn.

”Meillä oli alun perin Tampereen Messukylässä hikinen treenikämppä. Ehdotin jossain vaiheessa, että mitäs jos tultaisiin tänne meille. Täällä on tilaa.”

”Sitten yksi kaunis päivä päätettiin nostaa kamat ulos ja kutsua kavereita kuuntelemaan. Ensimmäisen kerran tilalla järjestettiin countryrock-festarit yksityistilaisuutena vuonna 2005.”

Raikun kylää kuuluisaksi tehnyt musiikkitapahtuma järjestettiin ensin joka toinen vuosi. Vuodesta 2013 alkaen joka vuosi.

”2014 täällä oli jo niin paljon väkeä, että hämmästyimme itsekin. Viisisataa meni rikki.”

Raikku rokkaa ja rakastaa -festivaali ei ollut mainostanut itseään missään virallisessa kanavassa. Facebookissa tieto kuitenkin levisi.

”Onhan meillä ollut koko ajan järjestysmiehet ja kaikki tarpeelliset viralliset asiat. Mutta vasta viime vuonna päätimme tehdä tapahtumasta avoimen tilaisuuden.”

Kahden päivän festivaali keräsi perjantaina 300 ja lauantaina 500 kävijää.

”Keli oli huikea ja paikalla parhaat bändit, mitä koskaan. Kaiken lisäksi bändit venyivät huippusuorituksiin.”

Odotukset ovat korkeat tälle vuodelle. Raikku rokkaa ja rakastaa 19.–20.8. Paikalle saapuu muun muassa Ile Kallio Big Rock Band ja luvassa on myös beat poppaaja.

Lue koko haastattelu keskiviikon Maaseudun Tulevaisuudesta.

Lue lisää

Janika Koljonen tiesi jo lapsena, että lypsykarja on hänen juttunsa: "Alustavasti olemme suunnitelleet yhtymän perustamista isäni kanssa"

Katso video: Varhaiskaalia nostetaan käsin Sulkavalla

Digimies on huono isäntä

Mikko Alatalo on pettynyt hallituksen liikennepolitiikkaan – "On aivan käsittämätöntä, ettei Suomi hakenut EU-rahaa pääradan remonttiin"