Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Ihmiset & kulttuuri

Kolmen lapsen yksinhuoltaja on melkoinen äitisoturi

Kemiönsaaressa asuva monitoimiyrittäjä kerää tulonsa pienistä puroista.
PAsi Leino
"Kesällä Kemiönsaari ihastuttaa kaikki", pohtii Sari Hyvärinen.

Saaristoelämä voi näyttäytyä naisille raskaana. Kolmen lapsen yksinhuoltajaäiti Sari Hyvärinen kertoo kohdanneensa Kemiönsaaressa usein vahvaa selviytyjä-asennetta.

"Onhan täällä sellainen Myrskyluodon Maija -ihanne", tietää Kemiönsaaressa perheineen asuva Sari Hyvärinen.

"Sanonkin joskus olevani entropiaa vastaan taisteleva äitisoturi. Kilpailen luonnonlakeja vastaan, kun järjestän asioita ja pyrin säilyttämään tämän KonSarin."

Hyvärinen on itse syntynyt Espoossa ja päätynyt perheineen Vihdin kautta Kemiönsaareen. Saaren puheenparsi on jo tarttunut.

"Täällä menee oma aikansa, että hyväksytään vakiasukkaiden joukkoon. Tunnen kuuluvani nyt kalustoon."

Hyvärinen kirjoittaa parhaillaan Mökkivuokraajan käsikirjaa. Sille on nyt kysyntää, sillä moni vajaakäyttöisen kiinteistön omistaja miettii kuinka saada tyhjästä mökistä menojen sijaan tuloja.

"Ajatus lähti ihan omista kokemuksistani. Kun muutimme Taalintehtaalta lähemmäs Kemiön taajamaa, en halunnut laittaa vanhaa taloa myyntiin. Siitä se sitten lähti. Opettelin ihan alkutekijöistä kuinka mökkivuokraus toimii ja miten talosta tehdään vuokramökki."

Lue koko juttu keskiviikon Maaseudun Tulevaisuudesta.

Lue lisää

Nainen pärjää lypsykarjatilan johdossa yhtä lailla kuin mies

Olkoon kattoni ­teidän lattianne

Tälle pellolle piti tulla majoitusta heinäkuun Moto GP -kisoihin, mutta sille kylvetään ehkä tänäkin kesänä ohraa – "Pettymys on suuri"

"Meiltä on peruuntunut mökkivarauksia ja kaikki tapahtumat, pelastuksemme on lypsykarjatila" – Kyselyn mukaan matkailuyrittäjät uskovat kuitenkin maaseudun rauhan vetovoimaan