Ihmiset & kulttuuri

Luonto on läsnä kotimaisessa designissa - Habitaressa näytillä joutsenvesihana, villieläinlamppuja ja peltokuosia

Aino Huovio
Kotimainen design on säilyttänyt luonnonläheisyytensä. Mikäli muotoilijoita on uskominen, maalaisromantiikka puree sisustajaan.

Katso tästä MT:n tärpit Habitare-messujen kotimaiseen, luonnonläheiseen sisustustarjontaan. Habitare-messut ovat Helsingin Messukeskuksessa vielä sunnuntaina.

Sisustus- ja tekstiiliyritys Vallila Interiorin uusissa kuoseissa heittäydytään maalaismaisemiin. Metsäisissä maisemissa nelistää sarvipäitä ja pellolla vaihtuvat vuodenajat. Tarjolla on myös tekstiilejä, joissa korjataan heinää sekä uppoudutaan Kolin maisemiin.

Habitare-messuilla esillä oli myös norppa- ja karhutyynyjä sekä muuta luontoaiheisista kuoseista tehtyä sisustustavaraa.

Kuru-verhoissa on poroja ja Vuodenajat-verhoissa silmä lepää peltomaisemassa.

Helsingissä perustettu Be&liv järjesti muotoilukilpailun, jonka satoa puiset, villieläinaiheiset lampunvarjostimet ovat. Ne tulevat myyntiin ensi vuoden puolella.

Be&livin seinävalaisimet tulevat myyntiin ensi keväänä.

Veistoksellinen Alessi Swan by Oras -vesihana on italialaisen suunnittelijan Mario Trimarchin käsialaa. Ensi vuonna myyntiin tulevan, elektronisen hanan voi avata ja sulkea napinpainalluksella.

Kookas vesihana näyttää siltä kuin se olisi lähdössä lentoon.

Koivuvanerista Virossa valmistettu kärpässienipalli on verhottu kotimaisella Annalan kankaalla. 340 euron hintaisen pallin sisällä voi säilyttää tavaraa. Valmistaja on kotimainen Lumo.

Lapsille suunniteltua, sympaattista kärpässienipallia voi käyttää myös rahina. Valittavana on myös valkoisia sieniä.

Lifestylebrändi Sir Kolken käsin veistetty, kotimainen Rusko-keinuhevonen juhlistaa Suomen satavuotista itsenäisyyttä sekä suomenhevosen 110-vuotisjuhlavuotta. Hevonen on tehty koivusta ja männystä.

Käsin veistetty suomenhevonen maksaa 1390 euroa.
Lue lisää

Käytännönläheiset suomalaiset ovat keksineet tuhat ja yksi käyttötapaa tälle laitteelle – näppärä keksintö säästää tilaa

Näin hoivaat viherkasvit pimeän syksyn ja talven yli – suihkuta paljon, kastele vähän

Pöytyäläisen designyritys Myssyfarmin liikevaihto lähes tuplaantui viime tilikaudella, mutta tulos jäi yhä tappiolle

Maksaisitko tästä kattovalaisimesta yli 50 000 euroa? MTK:n opiston kallein esine huutokaupattiin Sveitsiin