Ihmiset & kulttuuri

Mökkiläinen vaatii rahalleen vastinetta - puuhailun ilo ei yksin riitä

Ihmiset & kulttuuri 07.06.2016

Kun kaupunkilaiset vaeltavat lomanviettoon vapaa-ajan asunnoilleen, he olettavat löytävänsä mökkikunnastaan myös palveluita.


Pasi Leino
"Kemiönsaari on Suomen suosituimpien mökkikuntien kärkilistalla. Kesän tulo näkyy täällä hyvin konkreettisesti", tietää kunnanjohtaja Anneli Pahta.

Tämän päivän loma-asukas vaatii rahallensa vastinetta.

"Pitää olla palvelua, ruokakauppoja, rautakauppoja ja tapahtumia. Enää ei pelkkä mökkipuuhastelu riitä. Pitää olla yhteisöllisiä tapahtumia, joihin mökiltä voi halutessaan osallistua", tietää Kemiönsaaren kunnanjohtaja Anneli Pahta.

Pahtan omat kakkoskodit sijaitsevat Hiittisissä ja Hangossa, joten kokemusta merenrannalla vietetystä vapaa-ajasta on jo vuosikymmenten ajalta.

"Palvelut saaristokunnissa ovat parantuneet viime vuosina hurjasti. Se on oikea suunta. Tärkeintä on, että ruokakaupat ovat korkeatasoiset. Pitää olla lihatiskiä ja kalatiskiä."

Ruokaa ei haluta kuljetella enää kahta tuntia autossa kotoa mökille, vaan ostaa sopivasti mökkimatkan päätepisteen läheisyydestä.

Oma joukkonsa ovat kuluttajat, jotka odottavat mökkikokemukseltaan luksusta. He eivät kysy palveluiden hintaa, vaan olettavat elämyksensä sujuvan ilman ylimääräisiä yllätyksiä.

Luksusta etsivät kuluttajat ovat haaste vuokramökkimarkkinoilla. Tarjontaa on erittäin vähän.

Anneli Pahtaa on haastateltu maanantain Maaseudun Tulevaisuuteen.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT