Ihmiset & kulttuuri

Mikä lanne! Video: Farmari bailaa vuohien kanssa – pahan selkäkivun takia

Ihmiset & kulttuuri 17.03.2017

"Eihän minulla ole kuin kolme muuvia", väittää vuohisuojan tanssillaan maailman hurmannut Jay Lavery. Hän kutsuu kaikki tanssitalkoisiin 20. maaliskuuta. Lähetä oma videosi MT:hen.

It's that time of the year for the Lets Move Challenge. Dancing is how I stay warm in the barn and I never know when I'm going to break out into a dance. But what most people don't know is that 15 years ago I had a traumatic back injury that caused me to have several back surgeries including a discectomy and a spinal fusion and never ending back pain. Dancing along with yoga and meditation are my only alternatives to pain medication. So I hope this can inspire anyone to move in spite of pain and I hope this puts a smile on your face for the New Year.

Julkaissut Jay Lavery 30. joulukuuta 2016

Kuvakaappaus Jay Laveryn videosta
Jay Laveryn tanssivideo on kerännyt miljoonia katselukertoja ja runsaasti ilahtuneita kehuja.
Jay Laveryn tanssivideo on kerännyt miljoonia katselukertoja ja runsaasti ilahtuneita kehuja.
Jay Lavery kasvattaa tilallaan muun muassa kalkkunoita, jotka ovat Yhdysvalloissa erityisesti kiitospäivän ruokaa.
Jay Lavery kasvattaa tilallaan muun muassa kalkkunoita, jotka ovat Yhdysvalloissa erityisesti kiitospäivän ruokaa.

Jay Laveryn videopätkä tanssahtelusta vuohisuojassa on kääntänyt monen ihmisen huonon päivän hymyksi. Musiikkina barn dance -pätkässä soi suosittu Sia ja hänen Cheap Thrills -biisinsä.

"Ensin tein videon ystävieni hauskuuttamiseksi, sitten minua yllytettiin pistämään se julkiseksi kaikille", farmari kertoo MT:lle puhelimitse Sharon Springsin kylästä Yhdysvalloista.

Video on tähän mennessä kerännyt jo yli 10 miljoonaa katselukertaa ja lukuisia riemastuneita ja kannustavia kommentteja Laveryn Facebook-sivulle.

Laveryn sutjakkaasta lanteenhetkutuksesta ei uskoisi, että hän loukkasi pahasti selkänsä 15 vuotta sitten ja kärsii kivuista edelleen.

"Kamppailu on jatkuvaa. Ihminen usein haluaisi vain istua alas eikä tehdä mitään, mutta silloin täytyy toimia juuri päinvastoin: lähteä liikkeelle."

Lavery kiittelee kehuista mutta samalla toppuuttelee:

"En minä mikään tanssija ole. Kun videota tarkkaan katsoo, niin eihän minulla ole kuin kolme eri liikettä. Jos minua pyytäisi tanssimaan pidempään, huomaisi sen kyllä", hän sanoo nauraen.

Videonsa suosion innostamana Lavery on päättänyt kutsua kaikki maailman ihmiset tanssimaan 20. maaliskuuta.

Ajankohta on sikäläinen keskipäivä, ja Suomen aikaa Laveryn oma live-lähetys hänen Facebook-sivunsa kautta alkaa kello 18 illalla.

"Toivon, että, ihmiset kokoontuvat yhteen ja tanssivat samaan aikaan eri puolilla maailmaa näyttääkseen, että olemme yhtä ja että haluamme rauhaa."

Hänen Facebook-sivuillaan voi kertoa muillekin, missä paikassa ja maassa kunkin tanssihetki toteutetaan. Mukaan voi liittää mahdollisen linkin ja kontaktitiedot, jotta mahdollisimman moni voi osallistua.

"Olitpa sitten jonkin yhteisön johtaja, organisaattori, opettaja tai vaikkapa tällainen hassu latotanssija kuten minä", Lavery yllyttää mukaan.

Lähetä oma videosi myös MT:hen! Tanssivideoita voi viestittää MT:n Facebookiin tai lähettää sähköpostilla Maaseudun Tulevaisuuden lukemisto-osaston osoitteeseen: MTlukemistotiimi@mtk.fi. Kerro saatteessa, kuka videolla tanssahtelee ja missä.

Lue lisää:

"Viljelijöiden arvostus palautuu vielä." Jay Laveryn koko tarina MT:n Viikonvaihde-liitteessä 17.3. ja sunnuntaina 19.3.2017 netissä www.maaseuduntulevaisuus.fi

Katso video:

Jayn Laveryn Facebook-sivut, tanssivideo päivityksissä 30.12.2016 sekä 16.2.2017.

Jos tämän jutun videolinkki ei avaudu, etkä pääse Facebookiin, video näkyy muun muassa Todayn jutussa.

Youtubessa olevasta videosta on jouduttu musiikki poistamaan musiikkiyhtiön vaatimuksesta.

Juttua muokattu klo 8.45: Laveryn haastattelu julkaistaan MT:n verkkosivuilla 19.3., ei huhtikuussa kuten tekstissä alun perin mainittiin.

Juttua on korjattu 19.3. kello 19.15. Tanssitalkoot ovat 20.3. Suomen aikaa kello 18, ei kello seitsemän. Laveryn oma live-lähetys alkaa tuolloin kuuden aikaan hänen Facebook-sivullaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit