Ihmiset & kulttuuri

Nyt haetaan kiinnostavaa kotiseutulehteä

Suomen Kotiseutuliitto haluaa tuoda kotiseutulehtikilpailulla näkyvyyttä kotiseutulehdille ja kannustaa niiden tekijöitä.
Kari Salonen
Kotiseutuliitto etsii kilpailulla kotiseutulehtiä, jotka tuovat paikkakuntaa esille kiinnostavasti ja monipuolisesti.

Kilpailussa arvioidaan lehtien paikallisuutta ja vaikuttavuutta, sisällön monipuolisuutta ja kiinnostavuutta, vuorovaikutusta ja lukijoiden aktivoimista sekä visuaalisuutta. Tuomaroinnista vastaa Kotiseutuliiton nimeämä raati, jonka puheenjohtajana toimii liiton hallituksen varapuheenjohtaja, ministeri Raimo Sailas.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki kotiseutulehdet, esimerkiksi paikallis-, kaupunki- ja kaupunginosalehdet. Painettujen sanoma- ja aikakauslehtien lisäksi kilpailuun voi osallistua myös verkkolehdellä.

Kilpailussa on kolme sarjaa: 1–2 kertaa vuodessa ilmestyvät lehdet, 3–6 kertaa vuodessa ilmestyvät lehdet ja yli 6 kertaa vuodessa ilmestyvät lehdet.

Kussakin sarjassa palkitaan paras lehti. Voittajalehdet palkitaan Vuoden kotiseutulehti -nimikkeellä ja voittajajuttu Vuoden kotiseutulehtijuttu -nimikkeellä.

Kilpailuun osallistutaan ennen 30.4.2107 julkaistuilla lehden numeroilla, sarjakohtaisesti 1–4 numerolla. Lehden ilmestymisvuosi voi olla 2016.

Lehdet toimitetaan 5. toukokuuta mennessä Kotiseutuliiton toimistolle. Lehtien mukana tulee lähettää täytetty ilmoittautumislomake. Tietoa kilpailusta ja ilmoittautumislomake löytyy täältä.

Tulokset julkistetaan ja palkinnot jaetaan lokakuussa Turun kirjamessuilla.

www.kotiseutuliitto.fi

Lue lisää

Maatalouskaupan kilpailu kiristyy: Wihuri aloitti kaupanteon, alkuun lähdetään kasvinsuojeluaineilla ja lannoitteilla

Rahaa vesikattoihin ja julkisivuihin: seurantaloille jaettiin korjausavustusta yli kaksi miljoonaa euroa

KKV: Pankki- ja vakuutusalan bonusten kilpailua vääristävä verotuki poistettava

Viranomaisen tehovalvonta syynää nyt erityisesti tätä elinkeinoa – maineestaan huolestunut taksiala ei torju verokarhun kosketusta