Ihmiset & kulttuuri

Salakuljetusvyyhti paljastui - satoja koiria tuotu Baltiasta Helsinkiin

Salakuljettajaa epäillään eläinsuojelurikoksesta. Laittoman tuonnin hyöty on ollut satojatuhansia.

Helsinkiläisnaisen epäillään tuoneen laittomasti satoja sekarotuisia koiranpentuja Suomeen ja myyneen niitä netti-ilmoitusten kautta, kertoo Helsingin poliisi. Koirat on tuotu lähinnä Virosta ja muualta Baltiasta.

Koiria oli myyty muutaman sadan euron hintaan ja taloudellisen hyödyn arvioidaan olevan satojatuhansia euroja. Syyteharkinnassa on noin 400 rikoksen vyyhti.

"Myyjä on väittänyt pentujen olevan suomalaisia tai laillisesti maahantuotuja, rokotettuja ja sirutettuja. Hän on esittänyt muun muassa koirien EU-passin ja muita virallisen näköisiä virolaisia asiakirjoja", kertoo tutkinnanjohtaja Hannu Kortelainen.

"Todellisuudessa koirat on tuotu maahan laittomasti, ja useilla koirilla on ollut parvovirus, johon koira on kuollut pian ostamisen jälkeen."

Pentujen on sanottu olevan jackrusselinterrierien ja kääpiömäyräkoirien jälkeläisiä, mutta tämä ei pitänyt paikkaansa, Kortelainen lisää.

"Myyjä ei itsekään välttämättä ole tiennyt kaikkien koirien vanhempia eikä sitä, millaisista olosuhteista koirat ovat lähtöisin."

Naista epäillään petoksista, salakuljetuksista ja eläinsuojelurikoksista. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2014–2016. Tämän jälkeen tapauksia on poliisin mukaan tullut lisää.

Lue lisää

Erikoinen salakuljetustapaus Australiassa: Sikafarmarit yrittivät kuljettaa maahan tanskalaisten sikojen siemennestettä shampoopulloissa – vankeustuomio napsahti

Poliisi epäilee: Koirasusitila käytti Venäjältä salakuljetettuja susia siitostoimintaan – eläimiä piiloteltiin likaisessa pihasaunassa

Kiinasta yritettiin salakuljettaa 50 konttia sianlihaa Yhdysvaltoihin

Venäjä tuhonnut yli 650 tonnia ruokaa