Ihmiset & kulttuuri

Kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara tarpoo korkkareissa vaikka läpi lumihangen, mutta iloitsee epämukavuudesta huolimatta hiekkatiestä

Viidennen sukupolven helsinkiläiseksi syntynyt professori asuu satavuotiaassa omakotitalossa – "Vaikka kaupungit kasvavat, se ei tarkoita, että kaikkien pitäisi asua kerrostaloyksiöissä."
Jarkko Sirkiä
Mari Vaattovaara on innostunut polkupyöräilystä. "Viime vuonna ajoin 2000 kilometriä. Tälle vuodelle olen luvannut tuplata sen eli tavoitteena on 4000 kilometriä."

Kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara ennusti suomalaisen yhteiskunnan kaupungistumiskehityksen jo kaksi vuosikymmentä sitten.

"Tein kauhean määrän laskelmia ja huomasin, että miljoona ihmistä tulee muuttamaan kaupunkeihin. Kun hedelmällisessä iässä olet naiset keskittyvät kaupunkialueille, syntyvyyskin keskittyy kaupunkialueille."

Laskelmat vanhentuivat aikoja sitten.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Kirja-arvio: Huumepoliisien työstä kertova uuden sarjan aloitus saa pohtimaan, kuinka helposti rehellinen ihminen lähtisi rikoksen tielle

Pubiruokaa hienosti klubilla satamakaupungissa

Jättimäinen Vaara-Suomi -maalaus Ateneumissa oli Petri Ala-Maunuksen uran käännekohta: ”Maalaukseni ovat päänsisäisiä maisemia, utopioita jostakin paremmasta"

Tästä monet ärsyyntyvät mutta näin se vain on, hyvinvointivalmentaja summaa: "Painonhallintaa ei voi olla, jos ei ole elämänhallintaa"