Diakoni näkee ihmiset haavoittuvaisimmillaan – "Ihmisillä on suuri kynnys päästää toisia kotiinsa, moni kokee kotihäpeää" - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Diakoni näkee ihmiset haavoittuvaisimmillaan – "Ihmisillä on suuri kynnys päästää toisia kotiinsa, moni kokee kotihäpeää"

Diakoni Kirsi Rundgren näkee työssään, miten suuri kynnys ihmisillä on pyytää apua.
Esko Keski-Vähälä
Pääsiäinen on jäänyt vähän joulun jalkoihin, harmittelee diakoni Kirsi Rundgren. Hän nauttii valtavasti kiirastorstain iltakirkosta, jossa alttari riisutaan ja muutetaan suruasuun. Myös pääsiäisaamun riemua hän odottaa. "Jouluna meidän täytyy valmistaa ja tehdä, mutta pääsiäinen tulee, vie ja kantaa. Se ei vaadi meiltä mitään." Sylissään hänellä on eläinsuojeluyhdistykseltä saatua koiranruokaa, jotta diakoni voi tarjota auttavan käden myös avuntarvitsijoiden lemmikeille.

Nyt talossa on hiljaista, mutta ennen joulua muutaman metrin mittaiselle käytävälle ahtautuu kymmenittäin ihmisiä. Lahjoitustavaroille ei ole minkäänlaista säilytystilaa, vaan diakonin työpöydän alle ja ympärille on kasattu pahvilaatikoita. Yhdestä kurkistaa sininen pehmolelukäärme suu ammollaan. Toisessa on villasukkia vanhuksille.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Kirja-arvio: Kittilän surkuhupainen kähinä jatkuu kahdeksatta vuotta – alun perin asetelma oli yksinkertainen

On aika ehdottaa ensi vuoden äitienpäivän kunniamerkin saajia

"Osta pois", innosti isä metsäkaupoille – 19-vuotias Mikko Tukeva: "Nuorella metsänomistajalla on iso etu puolellaan"

Yle hankki oikeudet Huuhkajien peleihin 2022–2028 sekä kahteen EM-lopputurnaukseen