Ihmiset & kulttuuri

"Pandemia on pirisevä herätyskello, johon on syytä havahtua" – Ruokaviraston Antti-Jussi Oikarinen: "Jokapäiväinen ruoka ei ole itsestäänselvyys"

Ruokaturvaa ei ole ilman tasapainoista ruokajärjestelmää. "Nyt tasapaino horjuu. Minua huolettaa alkutuottajan asema", Ruokaviraston pääjohtaja Antti-Jussi Oikarinen sanoo.
Johannes Tervo
”Ruokaturvan ydin on mahdollisimman tasapainoisesti toimiva ruokajärjestelmän kokonaisuus. Tämän vaalimisessa riittää itselleni työsarkaa ihan varmasti. Luulenpa, että samaa työtä riittää myös tuleville pääjohtajille", Ruokaviraston pääjohtaja Antti-Jussi Oikarinen sanoo. Hän täyttää 60 vuotta perjantaina 24.4.

Koronapandemia jysähti täysillä Ruokaviraston toimialaan.

Ruuan riittäminen, viljelijöiden jaksaminen, tulevan kasvukauden onnistuminen ja sadon korjaaminen kiinnostavat nyt kaikkia. Ruokaturva, omavaraisuus ja huoltovarmuus ovat koronakeskustelun perussanastoa.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Presidentti Niinistö STT:n kysymyksiin: Poikkeusoloista yhteisymmärrys – poikkeusvaltuuksien arviointi hallituksen toimivallassa

Yläasteet ja toinen aste etäopetukseen maaliskuussa, myös ravintoloita ollaan sulkemassa kolmeksi viikoksi – rajoitukset eivät koske Kainuuta, Keski-Pohjanmaata, Pohjois-Karjalaa ja Pohjois-Savoa

Marin: Suomessa toteutetaan 8. maaliskuuta alkava sulkutila

Katso hallituksen tiedotustilaisuus pahentuneen koronatilanteen vaatimista toimista klo 9.30