Esko Härö on höyrähtänyt höyrykoneisiin: kokoelmaan kuuluu höyryllä käyviä traktoreita, jyrä, nostokurki, veturi ja laiva - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Esko Härö on höyrähtänyt höyrykoneisiin: kokoelmaan kuuluu höyryllä käyviä traktoreita, jyrä, nostokurki, veturi ja laiva

Höyrykoneiden keräily on kiehtovuudestaan huolimatta työläs harrastus, tietää Esko Härö. ”Höyrykone on aina ollut ammattikone, ei mikään leikkikalu.”
Jaana Kankaanpää
Esko Härön höyryveturi Vr 1 on palvellut vaihtoveturina Helsingin rautatieasemalla. Se on rakennettu 1927 Tampellan tehtailla. Höyryveturia kutsutaan lempinimellä Kana. Kun se ylittää raiteita ratapihalla, veturi heilahtelee eri suuntaan kuin kanaemo ruokaa nokkiessaan.

Esko Härön innostus höyrykoneisiin syttyi nuorena. Kun Härö oli 15-­vuotias, perheen isä hankki 1907 Porvoossa rakennetun Juno-höyrylaivan, josta tuli perheen uiva kesämökki Päijänteelle. Junon jälkeen höyrykoneiden kokoelma on karttunut höyryllä käyvillä traktoreilla, jyrällä, nostokurjella, veturilla ja omalla höyrylaivalla.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Kirja-arvio: Hevosmiestaitoon tarvitaan kaksi

Yle etsii urheilua näytettäväksi – Urheiluruutu pitenee pian noin kymmeneen minuuttiin, mutta normaalista pituudesta ollaan vielä kaukana

Yhteiskuntatieteellinen metsäntutkimus kuljetti Jakob Donner-Amnellin Helsingistä Joensuuhun – "En väheksy kaupunkeja tai nosta maaseutua niiden edelle"

Kesällä pelataan sittenkin! – Joukkueurheilijoiden pitkä ja yksinäinen harjoitustaival on päättynyt