Ihmiset & kulttuuri

Helsinkiläiset Fernándezit viihtyvät Sodankylän Vuojärvellä niin hyvin, että päättivät jäädä ainakin toiseksi vuodeksi

Perheen pikkuinen Mutu-koirakin on pärjännyt hankien keskellä mainiosti. "Mutu sai toisen elämän täällä", tuumii Inari Fernández.
Inari Fernándezin kotialbumi
Inari Fernándezin ja Mutun Sodankylän-talveen ovat kuuluneet muun muassa hiihtolenkit.

Sosiaalisessa mediassa on viime kesästä lähtien päästy seuraamaan, miten nelihenkinen helsinkiläinen Fernándezin perhe sopeutuu elämään Vuojärven kylässä, 40 kilometrin päässä Sodankylän keskustasta. Tubettaja Inari Fernándezin projektissa perhe asuu vuoden ajan Sodankylässä.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Lyhytkalloisten koirien avuksi harkitaan Suomessa roturisteytyksiä – "englanninbulldoggin risteyttäminen herättäisi enemmän tunteita kuin brexit"

Entinen koe-eläin Viivi törmäili metsässä oksiin ja käveli laiturilta suoraan järveen – beaglet sopeutuivat silti niin hyvin, että se hämmästyttää tutkijaakin

Safareilta sohvalle? Valjakkokoira voi sopeutua kotioloihin ja sen taustasta on jopa etua, kertoo rekikoiraharrastaja: ”Monille kuva huskyista on, että ne ovat villieläimiä jotka vain vetävät"

Miksi koira vetää hihnassa tai rähisee vastaantulijoille? Näin ongelmia voi yrittää ratkaista