"Meillä on velvollisuus tukea heitä, joiden kotimaassa sananvapaus on ahtaalla" – gulassi-porvareiden keskellä varttui tinkimätön maatalousjournalisti - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

"Meillä on velvollisuus tukea heitä, joiden kotimaassa sananvapaus on ahtaalla" – gulassi-porvareiden keskellä varttui tinkimätön maatalousjournalisti

Tanskalaisen työläisperheen poika muutti rakkauden perässä Suomeen ja päätyi suomenruotsalaisen maatalouslehden päätoimittajaksi.
Jaana Kankaanpää
Pitkän linjan maataloustoimittaja on pahoillaan ympäristönsuojelijoiden ja maataloustuotannon vastakkainasettelusta. Näkökulmaeroja on, mutta ilmastohaasteet pitäisi ratkaista yhdessä, Micke Godtfredsen sanoo.

Landbygdens Folk -lehden eläkkeelle jäänyt päätoimittaja Michael "Micke" Godtfredsen, 64, muistelee lapsuuttaan ja nuoruuttaan Tanskassa nykyisessä kotikaupungissaan Porvoossa.

Perhe asui esikaupungissa Kööpenhaminan pohjoispuolella. Godtfredsenit olivat Søllerødinin lähikorttelien ainoa työläisperhe niin kutsuttujen gulassi-porvareiden joukossa.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Kirja-arvio: Sarah Crossanin Kuunnousu näyttää miltä tuntuu, kun veljen teloituspäivä lähestyy vääjäämättä

Mikä on romanttisin juhannusmuistosi? Mikä parisuhteessa on parasta? Vastaa MT:n rakkauskyselyyn

Helluntai oli täynnä vauhtia: Oripoikien kesäloma alkoi kosteasti

Arkkipiispa Mäkisen vetämä arviointiryhmä: Korona paljasti hyvinvoinnin murtumakohtia – "Yhteiskunnan selviytyminen riippuu kaikista heikoimmista"