Keräilijä Pentti Haka ihailee eniten 1960-luvun radioita, joista hän kiinnostui pikkupoikana – "Monta kertaa olin radioliikkeen ikkunan takana, nenä ikkunassa katsomassa laitteita" - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Keräilijä Pentti Haka ihailee eniten 1960-luvun radioita, joista hän kiinnostui pikkupoikana – "Monta kertaa olin radioliikkeen ikkunan takana, nenä ikkunassa katsomassa laitteita"

Eniten Hakaa kiinnostavat matkaradiot, joista parhaimpia hän pitää suomalaisia sekä saksalaisia merkkejä, esimerkiksi Telefunkenia.
Jaana Kankaanpää
Pentti Haka keräilee erilaisia radio- ja mittalaitteita. Erityisesti hän pitää 1960-luvun radioista. ”Ne ovat sympaattisia ulkopuolelta ja kauniita myös sisältä.”

Pentti Haka keräilee erilaisia radio- ja mittalaitteita. Sydäntä lähimpänä ovat kuluttajaradioiden haara 1920-luvulta alkaen noin 1990-luvulle saakka.

Kuluttajaradioihin kuuluu pöytä- ja matkaradioita, joita Hakalle on kertynyt pari sataa yksilöä. Näiden lisäksi on nauhureita, levysoittimia ja kotistereoita.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Mikä on romanttisin juhannusmuistosi? Mikä parisuhteessa on parasta? Vastaa MT:n rakkauskyselyyn

Helluntai oli täynnä vauhtia: Oripoikien kesäloma alkoi kosteasti

Arkkipiispa Mäkisen vetämä arviointiryhmä: Korona paljasti hyvinvoinnin murtumakohtia – "Yhteiskunnan selviytyminen riippuu kaikista heikoimmista"

Lukijalta: Miksi kalliita polkupyöriä ei siruteta varkauksien varalta?