Panu Rajala kirjoitti elämänkerran kansallisrunoilijasta – "Runeberg on samaistuttava hahmo romanttisena leimahtelijana ja myytinomaisena suurena rakastajana" - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Panu Rajala kirjoitti elämänkerran kansallisrunoilijasta – "Runeberg on samaistuttava hahmo romanttisena leimahtelijana ja myytinomaisena suurena rakastajana"

Rajalan mukaan J. L. Runeberg on jälkimainettaan paljon värikkäämpi ja elävämpi runoilija.
Sanne Katainen
Panu Rajala viettää koronakevättä Hämeenkyrössä. Runeberg-tietokirjan valmistuttua hän aikoo nyt pitää pienen tauon elämäkertojen tekemisestä.

75 vuotta elokuussa täyttävä Panu Rajala lienee Suomen tuotteliain elämäkertojen tekijä. Huhtikuussa Minervalta ilmestyi miehen uusin teos, joka käsittelee kansallisrunoilija J. L. Runebergia.

Viiden viimeisen vuoden sisällä Rajala on tehnyt myös elämäkerrat esimerkiksi Ilmari Kiannosta, Yrjö Jylhästä ja Eino Leinosta.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Maidontuottaja Anu Ahlholm uskoo, että alaan liittyvä keskustelu jatkuu: "Meidän pitää vain kestää se, osallistua siihen, ja vaikuttaa sitä kautta"

Kirja-arvio: Heikki Herlin heräsi 11-vuotiaana isänsä tuskanhuutoon – omakohtainen teos kertoo, millaista on syntyä kultalusikka suussa

Huumenuorista kertovan Reindeerspottingin jatko-osa on julkea tarina epätoivosta – "Välillä mietin, olenko hengissä, kun elokuva tulee ulos"

Teatteriarvio: Cabaret-musikaali on riemastuttavan rietas, mutta punainen tylli paljastaa myös raadollista pohdintaa nykyajasta