Pankkialalla työskentelevälle viljelijälle Kukka Backmanille maatila on sekä rakas koti että kannattava yritys - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ihmiset & kulttuuri

Pankkialalla työskentelevälle viljelijälle Kukka Backmanille maatila on sekä rakas koti että kannattava yritys

Jokaisella isännällä pitäisi olla mahdollisuus hoitaa tilaa parhaaksi katsomallaan tavalla. Seuraavia polvia on kuitenkin muistettava päätöksenteossa.
Rami Marjamäki
Angus-rotuiset emolehmät lekottelevat Kukka Backmanin takana Suomatkan tilan laitumilla. Lehmillä on tilalla myös tärkeä tehtävä perinteisten luontotyyppien säilyttäjinä.

Voikukasta keltaisen hakamaan reunaa varjostaa pieni pähkinäpensaslehto. Kesän mittaa metsälaitumeksi muuttuva siimes kiinnostaa Suomatkan tilan isäntää Kukka Backmania erityisen paljon.

"Täällä on aina kasvanut pähkinää. Nämä metsät ovat olleet aiemmin karjan laitumia ja on mielenkiintoista nähdä, miten laiduntaminen vaikuttaa niiden lajistoon."

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Maatalousrakennusten tarve on erilainen kuin vuosikymmeniä sitten, mutta mielikuvat istuvat tiukassa – "Toivottavasti myös ymmärretään, että minkään korjaaminen ei ole ilmaista"

Matti Vanhanen huolestui koronakriisin alkuvaiheessa mökkiläisiä kohtaan rakennetusta vastakkainasettelusta: "Hyvin varustellut mökit ovat kansalaisten turvapaikka"

Elokuva-arvio: Lauri Randlan omakohtainen Näkemiin Neuvostoliitto -elokuva kertoo koskettavasti inkerinsuomalaisten elämästä idän ja lännen rajalla

Mitä tarkoittaa montteerata? Testaa tietosi MT:n visassa!