Ihmiset & kulttuuri

Essee: Hurmaavaa omavaraisuutta Laura Ingalls Wilderin tapaan

Toimittaja luki Laura Ingalls Wilderin lastenkirjasarjan aikuisena uudestaan. Jo ensimmäinen lukukerta lähes 30 vuotta sitten oli ikimuistoinen, mutta toinen antoi vielä enemmän.
Ingallsit tekivät pitkän vaelluksensa hevosten vetämillä vankkureilla. Vuonna 1869 matkalla Wisconsinista Kansasiin perhe ylitti Missourijoen lautalla. Garth Williamsin kuvitusta kirjasta Pieni talo preerialla (Gummerus 1957).

Mitä jos sen sijaan, että on pakotettu viettämään yhden kevään enimmäkseen kotona perheensä parissa, asuisikin kokonaisen talven lumen saartamassa talossa, josta johtaa polku ainoastaan omalle navetalle? Jos sen sijaan, että iltaisin on aikaa tehdä käsitöitä, joutuisikin tekemään kaikki vaatteensa itse? Entä jos kaupassa ei olisi lupa käydä edes kerran viikossa, vaan kaikki ruoka olisi tuotettava kesällä itse ja varastoitava talveksi kellariin?

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Safareilta sohvalle? Valjakkokoira voi sopeutua kotioloihin ja sen taustasta on jopa etua, kertoo rekikoiraharrastaja: ”Monille kuva huskyista on, että ne ovat villieläimiä jotka vain vetävät"

Juoksija keräsi viikonlopun aikana seitsemän pussillista roskaa – se on Kaisu Paulannolle valitettavasti aika tavanomainen määrä: "Ei ole oikein, että muut hoitavat take away -paikkojen roskat ja haitat"

Jasmine Repo menetti auto-onnettomuudessa kymmenen vuotta sitten ystävänsä ja kävelykyvyn – tänä vuonna hän ei halua surra vaan juhlii uutta, ihanaa elämäänsä

Christian Rönnbacka ja Lars Candolin päättivät kokeilla rajojaan Thaimaan viidakon sijaan Suomen sisävesillä: "Aggressiivisuus on ensimmäinen reaktio suomalaisen kohdatessa vieraan ihmisen"