Ulkomailla ei aina ymmärretä Sibeliusta – Silloin kapellimestari Santtu-Matias Rouvali saa selittää, että säveltäjänero oli myös masentunut alkoholisti - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ihmiset & kulttuuri

Ulkomailla ei aina ymmärretä Sibeliusta – Silloin kapellimestari Santtu-Matias Rouvali saa selittää, että säveltäjänero oli myös masentunut alkoholisti

Maalaiselämää rakastava ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali on maailman konserttilavoilla kysytty vieras, joka pitää suomalaisten vahvuutena outoutta.
Rami Marjamäki
Santtu-Matias Rouvali toimii Tampere Filharmonian ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana sekä Göteborgin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina.

Kapellimestari Santtu-Matias Rouvalista ja kyyhkysistä kerrotaan aina samaa tarinaa. Eikä ihme, juttuhan on kultaa: nopeaa nousukiitoa klassisen musiikin tähtitaivaalle tekevä ”menninkäinen” nylkee aamulla ampumansa kyyhkyset Tampere-talon parkkipaikalla kanttiinista lainaamallaan puukolla orkesterin harjoitusten välissä.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Viikingit veivät ministeri Pertti Salolaisen mennessään: "On kulttuurinen skandaali, ettei viikinkiaikaa ole tutkittu riittävästi"

Hevosmaneesi muuttuu sirkusareenaksi – videolla sirkustaiteilija kertoo, mitkä ovat erikoisen esiintymispaikan haasteet

Toimittaja-kirjailija Helena Petäistöllä on kiinnostava idea maaseudun matkailun kehittämiseen – "Ulkomaalaiset turistit haluavat maistaa paikallisia herkkuja, eivät hampurilaisia tai kebabia"

Kuusi sirkustaiteilijaa kieppuu ja temppuilee hevosmaneesiin rakennetulla estradilla – "Rakastamme ilon tuomista katsojille"