Korona tuli sukupolvien väliin ja toi mukanaan kaipauksen ja turvavälit – asiantuntija: "Isovanhemmat lähtivät korona-aikaan hyvin erilaisista lähtöasetelmista" - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ihmiset & kulttuuri

Korona tuli sukupolvien väliin ja toi mukanaan kaipauksen ja turvavälit – asiantuntija: "Isovanhemmat lähtivät korona-aikaan hyvin erilaisista lähtöasetelmista"

Kun yli 70-vuotiaita kehotettiin välttämään sosiaalisia kontakteja, moni lapsiperhe oli uuden tilanteen edessä. Korona teki isovanhempien antamasta lastenhoitoavusta näkyvää.
Heta-Linnea Kovanen
Korona-aikana monen isovanhemman ja lapsenlapsen yhteydenpito muutti muotoaan. Maaseudun Tulevaisuuden Korona-ajan mummola -kyselyyn tulleissa vastauksissa toistuvat turvavälit, käsihygienia ja etäyhteydenpito.

Korona-aika on tuonut isovanhempien tarjoaman kallisarvoisen hoivatyön näkyväksi, kertoo Sukupolvien sopu -hankkeen vastuuasiantuntija Minna Oulasmaa Väestöliitosta.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Maanviljelijä ja karjankasvattaja Asko Männistön mukaan lihan maku tulee suoraan luonnosta — "Liha on kuin viinit ja samppanjat. Maku riippuu siitä, missä päin ja millaisella ravinnolla eläin on kasvanut"

Maailman tunnetuimpiin elokuvasäveltäjiin kuuluva Ennio Morricone on kuollut

Oi ihanat tirisevät nakit! Runon ja suven päivää juhlistetaan kokoelmalla makkararunoja

Säännöllinen uni suojaa sydäntapahtumilta – laaja amerikkalaistutkimus paljastaa