Ihmiset & kulttuuri

Aikuinen tarjoaa yhdessäoloa ja läheisyyttä lapselle lukemalla ääneen somen räpläämisen sijaan

Elina Komulaisen kirjoittama Mekon matka -kuvakirja kertoo kierrätysvaatteen tarinan. Komulainen toivoo sen synnyttävän monia keskusteluja lasten ja aikuisten kesken.
Pentti Vänskä
Elina Komulaisen kirjoittama Mekon matka -kirja julkaistiin elokuun alussa. Aiemmin hän on julkaissut kaksi omakustannekirjaa. Uusia tarinanraakileita putkahtelee mieleen jatkuvasti.

Kuusi vuotta sitten Elina Komulainen oli iltakävelyllä esikoisensa kanssa. Tytär alkoi pohtia, minkälaisiin koteihin hänen kirpputorilla myydyt vaatteensa päätyivät. Kuinka jännittävää olikaan kuvitella, mitä kaikkea vanhat vaatteet vielä pääsisivät näkemään!

”Seuraavana päivänä aloin kirjoittaa tarinaa”, Komulainen kertoo.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Safareilta sohvalle? Valjakkokoira voi sopeutua kotioloihin ja sen taustasta on jopa etua, kertoo rekikoiraharrastaja: ”Monille kuva huskyista on, että ne ovat villieläimiä jotka vain vetävät"

Juoksija keräsi viikonlopun aikana seitsemän pussillista roskaa – se on Kaisu Paulannolle valitettavasti aika tavanomainen määrä: "Ei ole oikein, että muut hoitavat take away -paikkojen roskat ja haitat"

Jasmine Repo menetti auto-onnettomuudessa kymmenen vuotta sitten ystävänsä ja kävelykyvyn – tänä vuonna hän ei halua surra vaan juhlii uutta, ihanaa elämäänsä

Christian Rönnbacka ja Lars Candolin päättivät kokeilla rajojaan Thaimaan viidakon sijaan Suomen sisävesillä: "Aggressiivisuus on ensimmäinen reaktio suomalaisen kohdatessa vieraan ihmisen"