"Mikään suomalaisten myrkkysienten myrkky ei vaikuta ihon läpi" – sieniä ei kannata pelätä puutarhassa, ne ovat tärkeä osa monimuotoisuutta - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

"Mikään suomalaisten myrkkysienten myrkky ei vaikuta ihon läpi" – sieniä ei kannata pelätä puutarhassa, ne ovat tärkeä osa monimuotoisuutta

"Koko maaperän verkosto toimii yhteistyössä, eivätkä puut edes kasvaisi ilman sieniä", suojelusuunnittelija Tea von Bonsdorff muistuttaa.
Jaana Kankaanpää
Kaunis punakärpässieni löytyy monilta pihoilta ja puutarhoista. Se kasvaa usein ryhmänä.

Monimuotoisessa puutarhassa viihtyvät paitsi erilaiset kasvi- ja eläinlajit, myös monipuolinen valikoima sieniä. Tänä kesänä lämmin ja kostea sää on houkutellut monia lajeja esiin tavallista aikaisemmin. Pihoilla ja puutarhassa voi nousta myös sieniä, joita ei löydy ympäröivältä alueelta.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Tiesitkö? Unen eri vaiheet tehostavat oppimista

Mars metsään! Villiyrttejä voi yhä poimia, kunhan tietää, mitkä kasvit valita

Kansalliskirjailija Väinö Linna kiinnostaa jopa nuorten internet-meemeissä

Kotimaan matkailukesän saldo: Koronakuoppa ei täyttynyt, mutta luonto voitti – "Sellainen kutina on, että tämä voi kantaa pidemmällekin"