MT Jättinumero: MT.FI-sivuston kaikki artikkelit saatavilla 30.10.-1.11. ilman lukurajoituksia
Ihmiset & kulttuuri

Sienet ovat Kauko Salon suuri rakkaus ja hän on saanut suomalaiset arvostamaan niitä – sienitohtori auttaa myös myrkytysoireita jäljittäviä lääkäreitä

Sienet ja puut hyötyvät toisistaan, mutta kaikkea salaperäisestä suhteesta ei vielä tiedetä, sanoo Luonnonvarakeskuksesta eläköitynyt tutkija Kauko Salo.
Saara Lavi
Kauko Salo tekee joka päivä havaintoja luonnossa. Vapaa-ajanasunnon pihapiiristä hän on laskenut ja tunnistanut yhteensä 500 eliölajia.

Keskiviikko, +11 astetta. Verkossa 1 kilon kuha, jonka fileoin pakkaseen. Islan kanssa aamulenkillä poimittiin iso kulhollinen perattuja herkkutatteja, 27 pikkurouskua ja 1 kuusenleppärousku.

Joka päivä, vuodesta 1963 saakka, Kauko Salo on pitänyt kirjaa päivän tapahtumista ja varsinkin tekemistään luontohavainnoista, marja- ja sienisaaliistaan.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Eri sukupolvien uskonnollisuudessa valtavat erot Suomessa – erityisesti naisten uskonnollisuus on vähentynyt jyrkästi

Vuoden matkailuyritys on kasvanut jo 362 vuotta – "Jatkuvasti rakennetaan ja liikutaan 60 metriä per sukupolvi Saimaalle päin"

Portaista kuntoa harppoen, juosten, hypellen tai ihan miten vaan – Soinin Koskenvuori jatkaa kuntoporrasbuumia upeasti

Kuinka monta lapinlehmää on jäljellä? Millainen jälkiruoka on posset? Testaa tietosi visalla, jonka vastaukset löytyvät MT:n jättilehdestä