Ihmiset & kulttuuri

Oletko sinäkin tietämättäsi musikaalinen? Tutkijoiden mukaan epämusikaalisuus on hyvin harvinaista

Musikaalisuus on liki puoliksi periytyvää, mutta pelkät geenit eivät riitä huippumuusikoksi kehittymiseen. Etenkin lapsuus vaikuttaa siihen, kuinka musikaalinen aikuisesta tulee.
Johanna Kokkola
Musikaalisuus ei ole pelkästään soitto- tai laulutaitoa, vaan myös musiikista nauttimista.

Monesti ajatellaan, että musikaalisuus on sitä, että osaa laulaa tai soittaa taitavasti. Musikaalisuuden uskotaan kulkevan sukupolvelta toiselle, ja jos vanhemmat eivät harrasta musiikkia, ei musikaaliseksi voi oppia millään tavoin. Nämä väitteet ovat osin totta, mutta valtaosin silkkaa myyttiä.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Kirja-arvio: Huumepoliisien työstä kertova uuden sarjan aloitus saa pohtimaan, kuinka helposti rehellinen ihminen lähtisi rikoksen tielle

Pubiruokaa hienosti klubilla satamakaupungissa

Jättimäinen Vaara-Suomi -maalaus Ateneumissa oli Petri Ala-Maunuksen uran käännekohta: ”Maalaukseni ovat päänsisäisiä maisemia, utopioita jostakin paremmasta"

Tästä monet ärsyyntyvät mutta näin se vain on, hyvinvointivalmentaja summaa: "Painonhallintaa ei voi olla, jos ei ole elämänhallintaa"