Ihmiset & kulttuuri

Syken väistyvälle pääjohtajalle parturoidut pihat ovat kauhistus – metsämaan muokkaukseen Kauppi toivoisi hellävaraisempia keinoja

Suomen ympäristö keskusta alusta asti johtanut Lea Kauppi toivoo maalaispihoihin kukkaloistoa niin pölyttäjien kuin ihmistenkin iloksi.
Kari Salonen
Lea Kauppi asuu Helsingin Lauttasaaressa mutta viettää paljon aikaa lapsuudenmaisemissaan Eurajoella. Maaseudun ja kaupunkien vastakkainasettelua hän ei ymmärrä. ”Samanlaisia ihmisiä olemme asuinpaikasta huolimatta.”

Eurajoen yhteiskoulun biologian opettajan sanat sysäsivät Lea Kaupin uralle, josta muodostui elämäntyö Suomen ympäristökeskuksen (Syke) pääjohtajana. Suosikkiopettaja oli todennut, että jos saisi päättää uudestaan, hän lähtisi opiskelemaan limnologiaa.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Syken uusi pääjohtaja Leif Schulman Uutissuomalaisessa: Luonnontilaisten metsien suojelua parannettava

Agatha Christien magnoliat ja Charles Dickensin pelargonit – moni kuuluisa kirjailija oli taitava puutarhuri

Biojätteen tunnollisempi lajittelu nostaisi Suomen kierrätysastetta lähemmäs EU:n tavoitetta – kotitalousjätteen määrä kasvussa

Oravat ja linnut kiittävät, kun istutat näitä kasveja puutarhaan