Ihmiset & kulttuuri

Kannelmäen kultakurkku Amadeus Lundberg täyttää 30 vuotta – ”Jos suomalainen katsoo mustalaista vinoon, hän katsoo samalla vinoon omaa kulttuuriaan ja historiaansa”

Ujo nuorukainen Amadeus Lundberg kruunattiin tangokuninkaaksi 2009. Kymmenen vuotta taiteilijaelämää on tuonut kypsyyttä ja itsevarmuutta.
Kimmo Haimi

Amadeus Lundberg kysyy haastattelun päätteeksi, onko Ylivieskassa jotain hyvää ravintolaa, missä voisi juhlistaa kolmekymppisiä.

Laulajalla on nimittäin illalla konsertti Ylivieskan kulttuurikeskus Akustiikassa ja samana päivänä hän täyttää 30 vuotta.

Lundberg kasvoi Helsingin Kannelmäessä, joka oli hänen lapsuudessaan melkoinen sulatusuuni.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Joel Hallikaisen lapsuus oli niin rikkinäinen, että hän kuvaa itseään vahingoksi: "Toinen vahinko on Kuurankukka"

"Viime keväänä havahduin ajatukseen, että haluan kertoa enemmän, kuinka olen kaiken sydämessäni tuntenut" – Sinivalkoisen äänen kauan odotettu elämäkerta on työn alla

Laulajalegenda Kari Tapion matka sinivalkoiseksi ääneksi oli pitkä ja pettymysten varjostama – mustasukkaisuuden vaimoaan kohtaan hän myönsi suoraan suomalaiselle epätyypilliseen tapaan

70 vuotta täyttävä Markku Aro: "Tuntuu niin hyvältä, kun yleisö ottaa vanhan äijän avosylin vastaan"