Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Ihmiset & kulttuuri

Elämme kovia aikoja, Aku hyvä! – Suomalaisten rakastaman Aku Ankka -lehden levikki on romahtanut vuosikymmenessä

Sarjakuvatutkija Katja Kontturin mielestä Akkarin levikin tippumisen taustalla on suuren Ankka-piirtäjän puuttuminen. Don Rosan ja Carl Barksin tarinoiden uusinnat eivät innosta lukijoita.
Carolina Husu
1950-luvun alussa Pohjolaan rantautunut Aku Ankka on ollut vuosikymmenet Suomessa yhtä iso instituutio kuin pullakahvit.
MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa nyt MT Digi erikoishintaan, niin voit lukea tämän jutun sekä muita mielenkiintoisia vain tilaajille tarkoitettuja sisältöjä.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, ota digisisällöt käyttöösi.
Haluatko uudistaa tilauksesi?
Olet kirjautunut sivustolle käyttäjätunnuksilla, joilla ei ole enää voimassa olevaa tilausta. Tilaa nyt MT Digi, niin voit taas lukea vain tilaajille tarkoitettuja juttuja.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Ankka-piirtäjä Kari Korhonen: ”En olisi koskaan uskonut, että työkseen voi pistää sanoja metrin mittaisen legendaarisen vesilinnun suuhun”

Aku Ankan levikki on pudonnut kolmannekseen huippu­vuosista, mutta merkkejä paremmasta näkyy, kertoo päätoimittaja Aki Hyyppä – 70 vuotta täyttävä klassikko halutaan kotiin paperisena

Tyypillisin sarjakuvien ostaja on keski-ikäinen mies

Video: Kesätyö mielisairaalan siivojana havahdutti Viivi Rintasen syömishäiriöönsä – Haluan piirtää pois hulluuden leimaa"