Ihmiset & kulttuuri

Viljelijä luottaa tulevaan, kun hän ei muutakaan voi – "Ei tässä olisi mitään järkeä, jos ei usko, että voi onnistua"

Teemu Haimi on kotitilansa kahdestoista isäntä. Vaikeidenkin vuosien jälkeen hän jaksaa uskoa, että edessä on hyvä satokausi.
Sanne Katainen
Teemu Haimi soittaa kouvola­laisessa Äijäkanteleet-yhtyeessä. Bändi on tunnettu hauskasta ja rempseästä otteestaan. Vastapainoksi tälle Haimi liittyi juuri Hauankaivajat-kantele­yhtyeeseen, jossa soitetaan mollivoittoisia kappaleita ­hautajaisasuissa. Niillä keikoilla on hymyileminenkin kielletty.

Kaksi edellistä vuotta eivät ole kohdelleet Kouvolan Aito­mäessä sijaitsevaa Kuuselan tilaa lempeästi. Kaksi vuotta sitten härkäpavut jäivät puimatta. Sopivia puintisäitä ei saatu, vaikka joulukuuhun asti odotettiin.

Viime kesän kuumuus kiusasi myös Kouvolassa, ja viljasadot jäivät pieniksi. Tilan isäntä Teemu Haimi näkee kuitenkin viime vuodessa valoisiakin puolia.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mistä päin Suomea laulaja Ilkka Lipsanen eli Danny on kotoisin? Kokeile tietojasi MT:n visassa!

"Jos häviää selvästi paremmalla joukkueella, tapahtunutta on vaikea kuvata muuksi kuin fiaskoksi"– ruotsalaistoimittajat tylyttävät Tre Kronoria

Heta Pärssinen peri isältään pikkuruisen mökin Urjalassa – remontin jälkeen siitä tuli ulkomaalaisten suosima majoituskohde