Ihmiset & kulttuuri

Vihreiden varapuheenjohtaja ja reservin kersantti ei sovi politiikan lokeroihin – Riikka Karppinen hankki metsästyskortin ja karhunkaatoluvan 10-vuotiaana

Hän meni armeijaan ymmärtääkseen puolustuspolitiikkaa.
Rami Marjamäki
Riikka Karppinen alkoi puolustaa kotisuotaan Viiankiaapaa kaivosta vastaan, koska kukaan muu ei tehnyt mitään.

Riikka Karppinen on nuori, nainen, vihreä ja huhtikuun eduskuntavaalien ääniharava Lapissa 7 818 äänellä. Hän on kotoisin Sodankylästä, reservin kersantti ja harrastaa metsästystä.

Siinä on monta seikkaa, joita ei odottaisi samassa henkilössä olevan. Lähtien siitä, kuinka on pidetty mahdottomana, että Lapista voisi tulla vihreä kansanedustaja.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kun kilpailija voitti palkintoja ulkomailla, Kupittaan Savi keskittyi kansanomaiseen keramiikkaan – ja se vetosi suomalaisiin

Pihtiputaan 4H-nuoret laskevat tuloja ja menoja ja perustavat yrityksiä: "Y-tunnuksella tekemäni keikat ovat sittemmin poikineet minulle palkkatöitäkin"

Suomalaisilla viljelijöillä on paljon opittavaa kiinalaisilta: "Itsellä pitäisi olla samanlainen draivi kuin siellä – esimerkiksi hedelmiä pystyi tilaamaan ja maksamaan viestipalvelulla"