Leporanta tarjoaa taidekeitaan maaseudun rauhassa - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Leporanta tarjoaa taidekeitaan maaseudun rauhassa

Maanviljelijä Vilho Juusela perusti ­Leporannan taidekeskuksen Längelmäelle 1970-luvun ­alussa. Nähtäväksi jää, jääkö juhannuksena ­alkava kesänäyttely viimeiseksi.
Rami Marjamäki
Jaana Pärssinen ja Vilho Juusela sekä hevosenkengistä tehty Isäntä ja hevoset -teos. Lapsilla on tapana istahtaa rautaratsun selkään. ”Kyllä se kestää aikuisenkin painon”, Juusela naurahtaa.

Kurvaamme mutkaiselta maantieltä Lahnajärven rannalle Längelmäellä, pienen punaisen tuvan pihaan. Vesi liplattaa ja linnut laulavat. Ylitse lentää joutsen.

Leporannan taidekeskuksen omistaja Vilho Juusela ja näyttelyvastaava Jaana Pärssinen tekevät viime hetken valmisteluja juhannuksena alkavaa Hiljaisuus-kesänäyttelyä varten.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Tekeekö mieli grillata, mutta grilli puuttuu? – pian voit lainata sen kirjastosta

Puolet viljelijöistä kokee työniloa – stressi ja psyykkiset oireet hieman vähentyneet

Panu Rajala kirjoitti elämänkerran kansallisrunoilijasta – "Runeberg on samaistuttava hahmo romanttisena leimahtelijana ja myytinomaisena suurena rakastajana"

Anne Nikula loi verkko-opinnot, jotka melkein kaikki Suomen terveydenhoitajaopiskelijat suorittavat: "Yhtään pakollista rokotetta ei ole, mutta vanhemmille pitää antaa riittävästi tietoa rokottamispäätöksen tueksi"