Koiramäen taloa kunnostetaan talkoovoimin – 1800-luvun tunnelma lumosi Mauri Kunnaksen - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Ihmiset & kulttuuri

Koiramäen taloa kunnostetaan talkoovoimin – 1800-luvun tunnelma lumosi Mauri Kunnaksen

Talonpoikaismuseo Yli-Kirra on toiminut Mauri Kunnaksen Koiramäki-kirjojen esikuvana. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna siellä järjestetään historiaa huokuva maatalousnäyttely.
Sanne Katainen
Kalevi Sillanpää (vas.) on toiminut kaksitoista vuotta museoyhdistyksen puheenjohtajana. Hän päätyi mukaan toimintaan isoisänsä ja isänsä mallin mukaan. Aki Mikkola oli alkujaan maatalousnäyttelyn kuuluttaja, minkä kautta hänkin ajautui yhdistyksen hallitukseen.

Jos vähän siristää silmiä, voi olla lähes varma, että talon kulmalla vilahtivat pienet töppöset. Jos jossain päin Suomea vielä vuonna 2019 elää tonttuja, se on varmasti Talonpoikaismuseo Yli-Kirrassa.

Jotain tuttua pihapiirissä on. Mutta kas, rakennusten rajaama sisäpiha – eli mies- ja karjapihat – ovat tuttuja Mauri Kunnaksen Koiramäki-kirjoista.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Pohjoissuomen- ja itäsuomenkarjaa laitumella — Video: Katso ja kuuntele, kuinka kovaa ääntä karja piti, kun tilan isäntä meni laitumelle

Maanviljelijä ja karjankasvattaja Asko Männistön mukaan lihan maku tulee suoraan luonnosta — "Liha on kuin viinit ja samppanjat. Maku riippuu siitä, missä päin ja millaisella ravinnolla eläin on kasvanut"

Maailman tunnetuimpiin elokuvasäveltäjiin kuuluva Ennio Morricone on kuollut

Oi ihanat tirisevät nakit! Runon ja suven päivää juhlistetaan kokoelmalla makkararunoja