Ihmiset & kulttuuri

Koiramäen taloa kunnostetaan talkoovoimin – 1800-luvun tunnelma lumosi Mauri Kunnaksen

Talonpoikaismuseo Yli-Kirra on toiminut Mauri Kunnaksen Koiramäki-kirjojen esikuvana. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna siellä järjestetään historiaa huokuva maatalousnäyttely.
Sanne Katainen
Kalevi Sillanpää (vas.) on toiminut kaksitoista vuotta museoyhdistyksen puheenjohtajana. Hän päätyi mukaan toimintaan isoisänsä ja isänsä mallin mukaan. Aki Mikkola oli alkujaan maatalousnäyttelyn kuuluttaja, minkä kautta hänkin ajautui yhdistyksen hallitukseen.

Jos vähän siristää silmiä, voi olla lähes varma, että talon kulmalla vilahtivat pienet töppöset. Jos jossain päin Suomea vielä vuonna 2019 elää tonttuja, se on varmasti Talonpoikaismuseo Yli-Kirrassa.

Jotain tuttua pihapiirissä on. Mutta kas, rakennusten rajaama sisäpiha – eli mies- ja karjapihat – ovat tuttuja Mauri Kunnaksen Koiramäki-kirjoista.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lasse Virén selvisi poliisin töistä vähällä: "Kerran tarjottiin leipäveistä"

Lankin Aitan asiakkaita palvelee soma huussi

Juoksulegenda Lasse Virén on yhä kilpavuosiensa mitoissa – "Minun piti taistella, että pääsin yleensä olympialaisiin mukaan"