Ihmiset & kulttuuri

Sorsakosken syömäneuvot sopivat moneen käteen

Uusia perunoita keittäessä moni on huomannut, kuinka ohutpiikkinen haarukka on paras väline kokeilemaan, onko uusi peruna jo kypsä.
Kari Salonen
Keräilijät tuntevat pyöreäpäiset veitset ja haarukat Sorsakosken 6000-sarjan nimellä. Sorsakoskella valmistetuissa veitsissä on soikea leima.

Muistan ruokailuhetket 70-luvulta, kun isäni oli paljon ulkotöissä, metsässä ja pellolla. Kun pöytä katettiin, oli tavallista, että muille katettiin Sorsakosken haarukka ja veitsi, mutta isälle pelkkä haarukka. Ruokapöytään tullessaan isä kaivoi taskustaan puukon tai linkkuveitsen, jonka hän puhdisti pyyhkäisemällä veitsen terää nahkavartisten saappaiden varteen.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lasse Virén selvisi poliisin töistä vähällä: "Kerran tarjottiin leipäveistä"

Lankin Aitan asiakkaita palvelee soma huussi

Juoksulegenda Lasse Virén on yhä kilpavuosiensa mitoissa – "Minun piti taistella, että pääsin yleensä olympialaisiin mukaan"