Ihmiset & kulttuuri

Karjalanpiirakoiden tarina on pitkä – näin karjalaisten sunnuntairuoasta tuli EU-säädelty nimisuojatuote

Karjalanpiirakasta on kirjallinen maininta jo vuodelta 1686. Iisalmen evakkonaiset tietävät perinneruoan valmistuksen salat.
Pentti Vänskä
Iisalmen evakkonaiset paistavat piirakoita Iisalmen ortodoksisen kirkon alakerrassa.

Karjalanpiirakkaa suomalaisempaa herkkua ei ole. Juhlapöytään erottamattomasti kuuluva suolainen leivos herättää ihastusta, mutta helposti myös vihastusta – varsinkin, jos se tehdään väärin.

Tuleeko piirakkaan ohut vai paksu kuori? Kuuluko sen olla rapea vai pehmeä? Mikä määrä täytettä on sopiva?

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maatalousyrittäjä – kerro MT:lle, miten vietät lomaasi!

Kirja-arvio: Aikalaisilta uutta tietoa Nätti-Jussista: "Miksi sinä Jumala minulle kostit”, kysyi itkuinen lapsi saamatta vastausta

Tiesitkö? Oletko kuullut Sigurd Mahtavasta? Historiallisella sankarilla oli poikkeuksellisen nolo loppu