Ihmiset & kulttuuri

Yleisurheilija Kristiina Mäkelä ratsasti lapsuudessaan mullikoilla Orimattilassa

Orimattilassa kasvanut kolmiloikkaaja opiskelee kotieläintiedettä Helsingin yliopistossa. Suorapuheista Kristiina Mäkelää on houkuteltu myös politiikkaan.
Jarno Mela
Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä opiskelee kotieläintiedettä Helsingin yliopistossa. Hän harjoittelee säännöllisesti Helsingissä Liikuntamyllyssä, joka sijaitsee kätevästi lähellä kotia ja opiskelupaikkaa Viikin yliopistokampusta.

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelän parhaat lapsuusmuistot sijoittuvat isovanhempien maatilalle Orimattilaan. Turvallinen päijäthämäläinen pikkukaupunki oli hyvä kasvupaikka nuorelle urheilijalle.

"Rakensin ystäväni kanssa heinäpaaleista korkeushyppypatjan, ja laitoimme heinäseipäät pystyyn ja narun rimaksi", Mäkelä hymyilee.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Safareilta sohvalle? Valjakkokoira voi sopeutua kotioloihin ja sen taustasta on jopa etua, kertoo rekikoiraharrastaja: ”Monille kuva huskyista on, että ne ovat villieläimiä jotka vain vetävät"

Juoksija keräsi viikonlopun aikana seitsemän pussillista roskaa – se on Kaisu Paulannolle valitettavasti aika tavanomainen määrä: "Ei ole oikein, että muut hoitavat take away -paikkojen roskat ja haitat"

Jasmine Repo menetti auto-onnettomuudessa kymmenen vuotta sitten ystävänsä ja kävelykyvyn – tänä vuonna hän ei halua surra vaan juhlii uutta, ihanaa elämäänsä

Christian Rönnbacka ja Lars Candolin päättivät kokeilla rajojaan Thaimaan viidakon sijaan Suomen sisävesillä: "Aggressiivisuus on ensimmäinen reaktio suomalaisen kohdatessa vieraan ihmisen"