Ihmiset & kulttuuri

Pirjo Hamm-Hakamäen luotsaamassa kemikaliossa uutuustuotteet pääsevät 83 vuotta vanhoille hyllyille – "Äitiäni paheksuttiin siitä, että hän viekoitteli naisia synnin tielle ihomaaleilla"

Kemikalio oli 1930-luvun maaseudulla harvinaisuus, ja harvinaisuus se on myös nykyaikana. Euran kemikalio on toiminut samalla paikalla 83 vuotta.
Kari Salonen
Pirjo Hamm-Hakamäki pitää parfyymisalongin sohvalla tuoksuanalyysejä asiakkaille. Kemikaliosta tiskin takaa saattaa toisinaan löytää myös Hamm-Hakamäen puolison Pentti Hakamäen.

Vanhaa aikaa henkivällä kylänraitilla vastaan tule puna-valkoinen hirsitalo, jossa lukee Euran kemikalio. Mieleen saattaa hiipiä epäilys, että kyltti on jäänyt paikalleen jollain edeltävällä vuosikymmenellä.

Näin ei kuitenkaan ole asian laita. Liike on kaikkea muuta kuin suljettu.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

60-vuotias miljoonamyyjä Jussi Korkia-aho haluaa palvella asiakasta mahdollisimman hyvin – "Tyytyväinen asiakas mainostaa jatkossakin"

Elokuva-arvio: Fingerpori-elokuva on niin surkea, että sitä melkein säälii

Suomen pienin osuuskauppa pitää Haapasaarta hengissä – Kotkaan kuuluva saari on kuin idän Utö