Pirjo Hamm-Hakamäen luotsaamassa kemikaliossa uutuustuotteet pääsevät 83 vuotta vanhoille hyllyille – "Äitiäni paheksuttiin siitä, että hän viekoitteli naisia synnin tielle ihomaaleilla" - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Pirjo Hamm-Hakamäen luotsaamassa kemikaliossa uutuustuotteet pääsevät 83 vuotta vanhoille hyllyille – "Äitiäni paheksuttiin siitä, että hän viekoitteli naisia synnin tielle ihomaaleilla"

Kemikalio oli 1930-luvun maaseudulla harvinaisuus, ja harvinaisuus se on myös nykyaikana. Euran kemikalio on toiminut samalla paikalla 83 vuotta.
Kari Salonen
Pirjo Hamm-Hakamäki pitää parfyymisalongin sohvalla tuoksuanalyysejä asiakkaille. Kemikaliosta tiskin takaa saattaa toisinaan löytää myös Hamm-Hakamäen puolison Pentti Hakamäen.

Vanhaa aikaa henkivällä kylänraitilla vastaan tule puna-valkoinen hirsitalo, jossa lukee Euran kemikalio. Mieleen saattaa hiipiä epäilys, että kyltti on jäänyt paikalleen jollain edeltävällä vuosikymmenellä.

Näin ei kuitenkaan ole asian laita. Liike on kaikkea muuta kuin suljettu.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Kirja-arvio: Piia Leinon Yliaika-romaanissa Suomen kansalaisuus rajataan alle 75-vuotiaille

Korona ei peruuttanut koko kulttuurikesää: nostetta toivotaan kotimaanmatkailusta ja digitaalisista ratkaisuista – "Kevät oli lattea, sillä museotyön hienoin helmi eli yleisö oli poissa"

Mökkiläinen saattaa tehdä zero waste -valintoja huomaamattaan: ekotekoja ovat esimerkiksi huussi ja palasaippua

Neuvot elinkaaren pidentämiseen eivät kerro yleensä siitä kuinka laadukkaita lisävuodet ovat – avainasemassa elintavat