Ihmiset & kulttuuri

Kun kilpailija voitti palkintoja ulkomailla, Kupittaan Savi keskittyi kansanomaiseen keramiikkaan – ja se vetosi suomalaisiin

Savena käytettiin 1950-luvulle saakka Aurajoen jokiuoman punasavea, eikä tehdas tavoitellutkaan valkoista posliinimaista ulkomuotoa, joka puolestaan oli Arabian tuotannon ydin.
Jarkko Sirkiä
Kupittaan Saven tyyli oli helposti lähestyttävää, kotoisaa ja kansanomaista. Koska kansa halusi kukkakuvioita, niitä se myös sai.

Kupittaan Saven maljakoita, kulhoja, humoristisia pienoisveistoksia tai teepannuja löytyy ehkä sinultakin, sillä moni kerää pian sata vuotta täyttävän yrityksen esineitä. Vanhempiemme sukupolvelle Kupittaan Saven esineet olivat yleisiä lahjaesineitä.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Runoilija ja kirjailija Aila Meriluoto on kuollut 95 vuoden iässä

Tapio Suominen listaa uransa ikimuistoisimmat urheiluselostukset – muistatko, mikä oli ainoa hänen tulkitsemansa suomalainen olympiakulta?

Tapio Suomisen elämänkerta avaa katastrofin taustat: Maniajakso tuhosi avioliiton, kaksi parisuhdetta ja 30 vuoden työuran Ylen urheiluselostajana