Ihmiset & kulttuuri

Lähde aikamatkalle Unelan poikien mukana: elokuva lennättää 50 vuoden takaiseen pohjalaiskylään

Kipinöitä Unelan takasta -elokuva on kuiskaus vuosikymmenten takaa: "Tällaistakin sattui Paalijärvellä joskus."
Johannes Tervo
Jani Laasala on yksi Kipinöitä Unelan takasta -elokuvan näyttelijöistä. Hänen roolihahmonsa on Sauli, Unelan talossa aikoinaan asunut mies.

Unelan nimellä tunnettu pieni hirsitalo seisoo alajärveläisessä Paalijärven kylässä yhä. Viitisen vuosikymmentä sitten talo oli kylän nuorukaisten kokoontumispaikka.

"Porukassa oli toistakymmentä kaverusta, iältään 18–22-vuotiaita. Kokoonpano vaihteli jonkin verran", Asko Ranta-aho kertoo.

Unelan takkatulen loisteessa kypsyivät monet tempaukset.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Anne Nikula loi verkko-opinnot, jotka melkein kaikki Suomen terveydenhoitajaopiskelijat suorittavat: "Yhtään pakollista rokotetta ei ole, mutta vanhemmille pitää antaa riittävästi tietoa rokottamispäätöksen tueksi"

Sankarimyytti aina töissä olevasta viljelijästä valmis romukoppaan: Niina Mayerin kotitilalla vaihdettiin viljanviljely muihin töihin, sillä lisätulo oli liian pieni

Päätöksenteon hitaus, somessa huutelu ja etujärjestön jyrähtely lisäävät koronaolojen viljelijöille aiheuttamaa taakkaa – poikkeusoloista huolimatta apua on tarjolla

Jo yhden korvan kohtalainen huonokuuloisuus lisäsi tasapaino-ongelmien riskiä yli kaksinkertaiseksi – uusi korealaistutkimus paljastaa