Ihmiset & kulttuuri

Suomi on poikkeuksellinen maa, jossa maakuntalauluja on esitetty aina: "Ne eivät ole joutuneet mustalle listalle vasemmisto- tai oikeistoradikalismin vuoksi"

Professori Laura Kolben mukaan maakuntalaulut eivät kehota vallankumoukseen tai tyrannin pään katkaisuun. Sen sijaan ne velvoittavat jatkamaan edellisten sukupolvien työtä kotiseudun hyväksi.
Jukka Pasonen
Maakuntalaulut sopivat hyvin laulettaviksi esimerkiksi koulun musiikkitunneille, urheilutapahtumiin ja kotiseututilaisuuksiin.

Maakuntalaulut ovat kokeneet viime vuosina yllättävän renessanssin. Lauluista on tehty pop-, jazz-, ja rapversioita, ja runoilijat ovat kehitelleet niihin uusia sanoituksia.

Helsingin yliopiston Euroopan historian professori Laura Kolbe tervehtii ilolla maakuntalaulujen modernisointi-yrityksiä. Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhla elvytti osaltaan vanhaa kulttuuriperintöä.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Teatteriarvio: Amélie opettaa, että maailmassa on paljon kauneutta, kunhan vain muistamme avata silmämme

Luulitko osaavasi englantia? Tämä skotlantilaisviljelijä laittaa kielitaitosi koetukselle: "Life is neeps"

Frederik lopettaa uransa – laulajan elämästä suunnitellaan elokuvaa