Ihmiset & kulttuuri

Kirjailija Raija Oranen on pelännyt kuolemaa kolmikymppisestä asti, silloin hän tajusi elämän rajallisuuden

Tuottelias kirjailija Raija Oranen julkaisi syksyllä romaanin Mauno Koivistosta. Myös nostalginen Puhtaat valkeat lakanat -tarina saa odotettua jatkoa.
Sanne Katainen
Kirjailija Raija Oranen kaipaa taiteelta kohottavuutta, iloa ja sivistystä. Hänestä kulttuurin tilalle on tullut alaluokkainen herjanheitto ja säädyttömyys, kuten valtava seksin määrä."Kirjat ja lehdet on täynnä mauttomuutta, jota aikaisemmin kuuli lähinnä humalaisten ihmisten örisevän jossain ojanpohjalla."

Kirjailija Raija Orasen lapsuus Hyrynsalmen kirkonkylällä Kainuussa oli onnellinen, vaikka hän hyppäsi neljävuotiaana kotipihansa likakaivoon ja melkein hukkui.

"Minulla ei ollut tarkoitus tappaa itseäni, mutta läheltä piti. Onneksi 11-vuotias veljeni oli juuri oppinut uimakoulussa, miten elvytetään", Oranen muistelee.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Päätöksenteon hitaus, somessa huutelu ja etujärjestön jyrähtely lisäävät koronaolojen viljelijöille aiheuttamaa taakkaa – poikkeusoloista huolimatta apua on tarjolla

Jo yhden korvan kohtalainen huonokuuloisuus lisäsi tasapaino-ongelmien riskiä yli kaksinkertaiseksi – uusi korealaistutkimus paljastaa

10 pyhää lähdettä - Tunnetko niiden tarinat?

Jylhäsalmen luoja ei romantisoi maaseutua: "En halua kirjoittaa korkeakulttuuria"