Ihmiset & kulttuuri

Lutuinen lukukoira ei hetkahda haparoinnista eikä haukahda hermoilulle – Seinäjoella lukuvartit varattiin hetkessä loppuun

Vieressä istuva koira rentouttaa ja innostaa lukemaan ääneen. Lasten lisäksi lukukoirasta hyötyvät esimerkiksi mielenterveyskuntoutujat tai stressaantuneet yliopisto-opiskelijat.
Johannes Tervo
Matleena Mäki ja pikkusisko Mirjami Mäki lukivat ääneen lukukoira Leonalle syyslomalla Seinäjoen kirjastossa.

Yhdeksänvuotias Kennelliiton lukukoira Leona kurkkii malttamattomana sisään Seinäjoen kaupunginkirjaston ikkunoista.

On syyslomaviikko, joten kirjastossa riittää kuhinaa. Leona ei kuitenkaan väenpaljoutta hetkahda vaan istuu rauhallisesti omistajansa Eeva Ojalan vieressä.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

WWF:n vuoden luontokirjaksi valittiin susia käsittelevä tietokirja: "Tämän tyyppiset kirjat kääntävät suuntaa ja päästään pois harhaisesta ajattelusta”

Presidenttien puolisot ovat näkyviä henkilöitä ja moni heistä on käyttänyt asemaansa heikkojen oikeuksien puolustamiseen

MT:n lukijat kertovat tarinoita asutustiloista ja evakoista: "Äitini toi yksin 16-vuotiaana Karjalasta kolme hevosta ja evakkokuorman, kun vettä ja pommeja satoi taivaalta"