Ihmiset & kulttuuri

Laukaalaisperheen kodin ovet ovat avoinna massaturismia kaihtaville matkailijoille – ”Talvella vieraat voivat tehdä lumityöt ja kesällä ajaa nurmikon"

Noora Kokko perusti yrityksen, jossa hän tarjoaa matkailijoille aitoja Suomi-kokemuksia.
Petri Blomqvist
Ulkomaalaisia matkailijoita kiinnostaa aivan tavallinen suomalainen arki, Noora Kokko sanoo. Monia vieraita ihmetyttää ja kiehtoo esimerkiksi 4-vuotiaan Mauri Kokon innokkuus kotitöihin.

Juuri nyt on se hetki, kun Suomi-­matkailun tulevaisuuden suuntaviivat piirretään, uskoo Noora Kokko.

Suomi on eksoottinen maa, joka houkuttelee jatkuvasti uusia kävijöitä, mutta kuinka paljon heitä halutaan Lapin tuntureille, Helsingin mukulakiville tai kansallispuistojen metsiin?

”Ei kukaan halua, että Suomessa kävisi kuten Islannissa, Venetsiassa tai Barcelonassa, jossa yliturismi on valtava ongelma”, Kokko sanoo.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

"Pihassa on auto, jonka olen valmis vaihtamaan halvempaan" – valjakkoyrittäjien talvi on epävarma, ennen koronaa huskysafarit olivat kasvuala

Laura ja Eric saivat tarpeekseen Pariisin ruuhkista: Ryhtyivät lammastilallisiksi Savoon

Hans Välimäki kertoo, mitkä ovat suomalaisten ravintoloiden suurimmat ongelmat – lisäksi hän paljastaa pahimmat ammatilliset mokansa

Safareilta sohvalle? Valjakkokoira voi sopeutua kotioloihin ja sen taustasta on jopa etua, kertoo rekikoiraharrastaja: ”Monille kuva huskyista on, että ne ovat villieläimiä jotka vain vetävät"