Ihmiset & kulttuuri

Katso video: Luppoelämän vaiheeseen siirtynyt Juha Mieto näyttää lapiotyön mallia ja kertoo 70-vuotiaan tunnot

”Liikettä, liikettä ja lepoa", kuuluu Juha Miedon ohje kanssaihmisilleen. Hiihtäjälegenda täyttää 70 vuotta keskiviikkona 20.11. Mieto sanoo elävänsä luppoelämän vaihetta. "Työt on tehty, nyt saa nauttia."
Johannes Tervo
Juha Mieto pitää lapiotyön vauhdin sellaisena, että "ilimassa riittää mättähiä". Pihatyöt ovat hyvää hyötyliikuntaa, niitä sopii tehdä myös luppoelämän vaiheessa.

Juha Mieto on vauhdissa. Ensimmäinen lautasellinen lounasta on syöty, on santsikierroksen aika.

"Tämän kun saisi pikkuisen laskemaan", Mieto sanoo vähäistä vatsaansa taputellen. "Mutta kun tuo ruoka on niin pirun hyvää. Ja ruokahalut on mulle annettu maharottomat."

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

WWF:n vuoden luontokirjaksi valittiin susia käsittelevä tietokirja: "Tämän tyyppiset kirjat kääntävät suuntaa ja päästään pois harhaisesta ajattelusta”

Presidenttien puolisot ovat näkyviä henkilöitä ja moni heistä on käyttänyt asemaansa heikkojen oikeuksien puolustamiseen

MT:n lukijat kertovat tarinoita asutustiloista ja evakoista: "Äitini toi yksin 16-vuotiaana Karjalasta kolme hevosta ja evakkokuorman, kun vettä ja pommeja satoi taivaalta"